Trucuri pentru o friptura rumenita si gustoasa

sfaturi pentru o friptura sanatoasa
Trucuri pentru o friptura rumenita si gustoasa
5 (100%) 2 votes

Sfaturile practice care vor fi prezentate vor veni in intimpinarea tinerelor gospodine prea ocupate azi cu munca, activitatea profesionala ocupand un palier important al zilei, asa incat restul timpului dedicat familiei trebuie folosit impletind placerea cu utilul, fara a renunta la rolul de gospodina.

Timpul petrcut in bucatarie fiind din ce in ce mai scurt, gospodinele incepatoare trebuie sa stie mici trucuri care le vor usura munca si le va da si motive de satisfactie.

Trucuri pentru o friptura rumenita si gustoasa

  • Daca vreti sa gatiti o pasare mare e bine sa o tineti in apa rece macar 2 ore.
  • Daca aveti un curcan viu, inainte cu cateva ore de a fi taiat, turnati-i pe gat un pahar de rom sau de coniac.
  • Curcanul intreg va sta in cuptor pentru a fi rumenit si bine patruns circa 3 – 3ore si jumatate.
  • Pieptul de curcan se poate decapa crud, se bate si se pot face rulouri pe care le puteti lega cu sfoara si le puteti frige. Se lasa la racit, dupa care se pot taia felii.

In general daca pregatiti friptura rulata si legata cu sfoara, veti avea grija sa o scoateti din cuptor inainte dea fi gata. Veti scoate sfoara si o veti pune din nou in cuptor. La sfarsit friptura va fi mai suculenta, mai gustoasa si aspectoasa. Purcelusul de lapte va fi uns pe dinafara si prin interior cu o tarie, de ex rachiu, dupa care va fi piperat si sarat dupa gust.

Cat timp dureaza pregatirea fripturii?

  • Gasca va fi patrunsa si rumenita daca va sta la cuptor circa 3-4 ore
  • Friptura de pui va fi gata intr-o ora
  • Friptura de manzat va sta in cuptor o ora si jumatate, cea de miel sau oaie circa o ora si 10 minute, iar cea de porc 2 ore.
  • Friptura de gaina sau rata va fi patrunsa si rumenita intr-o ora si jumatate chiar doua ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *