Ostropel de pui

Ostropel de pui
4.3/5 - (6 votes)

Vrei sa prepari un ostropel de pui de-a dreptul delicios? Atunci trebuie sa incerci reteta de mai jos. Cu siguranta vei fi incanta de rezultatul pe care il vei primi. Un ostropel de pui este un preparat pe care il poti savura in orice anotimp si care se poate pregati cu usurinta. Nu vei petrece prea mult timp in bucatarie incercand sa prepari aceasta delicioasa mancare.

Iata cum poti prepara ostropelul de pui

Ingrediente:

1 kg de carne de pui

2 cepe medii

150 g de rosii decojite in suc de rosii

4- 5 catei de usturoi

1 frunza de dafin

1 – 2 linguri de otet din vin

Ulei, sare si piper dupa gust

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min

Timp de gatire: 30 min

Gata in: 40

Mod de preparare

Ostropelul de pui este un preparat romanesc extrem de gustos. Ingredienele de care ai nevoie pentru a pregati acest preparat nu sunt deloc scumpe si sunt la indemana. Poti prepara acest ostropel cu un minim de efort si intr-un timp scurt. Respecta pasii mentionati mai jos si vei avea parte de un ostropel de pui exact ca al bunicii.

Carnea de pui se taie in bucati potrivit de mari astfel incat sa se poata patrunde bine la prajit. Dupa care se lasa la scurs sau se tapeteaza cu un servetel pana se usuca dupa care se pune intr-o tigaie cu ulei incins. In timp ce carnea se prajeste tocam ceapa, usturoiul si rosiile in cubulete.

In acest moment adaugi peste carnea prajita ceapa tocata si un praf de sare. Lasi ceapa sa se prajeasca si dupa ce aceasta s-a prajit poti sa stingi cu putina apa.  Mai lasi aceste doua ingrediente sa fiarba pana cand se vor inabusi dupa care poti sa adaugi rosile taiate cubulete, sucul de rosii dar si usturoiul taiat marunt. Nu trebuie sa uiti de frunza de dafin si de o jumatate de ceasca de apa in care vei dilua otelul. Lasi intregul preparat sa fiarba si il potrivesti la gust cu sare si cu piper.

Vezi si:  Inghetata cu menta si ciocolata

La final cand vezi ca acesta a fiert si ca are o culoare placuta il acoperi cu un capac si il mai lasi sa fiarba pana cand carnea se inmoaie si sosul scade. Este foarte important ca ostropelul sa se lege putin daca vrei ca acesta sa iasa gustos.

Inainte de a stinge focul trebuie sa te asiguri ce preparatul pe care l-ai realizat este perfect pentru gustul tau. Acesta trebuie sa fie potrivit de sare si de piper iar gustul sa fie exact pe placul tau.

Daca vrei totui sa ai parte de o cina copioasa atunci poti sa pui la fiert o mamaliga. Cu siguranta ostropelul poate fi consumat perfect alaturi de o mamaliga fierbinte. Vei vedea cum toate persoanele care sunt invitate la tine vor adora acest preparat atat de traditional dar si atat de gustos. Este o modalitate prin care poti sa demonstrezi cat de priceputa esti in bucatarie si cat de delicioase sunt preparatele romanesti.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *