Iti doresti sa pregatesti un desert unic in weekend? Atunci incearca Cozonac leopard si te asigur ca vei ramane placut impresionata. Nu este deloc greu de preparat iar gustul este de-a dreptul desavarsit.
Ingrediente
700 g aluat pentru cozonac
500 g faina
3 oua
50 g de unt
100 ml ulei
150 g zahar
10 g de drojdie uscata
50 g de stafide
Esenta rom
Esenta vanilie
Un praf de sare
250 ml de lapte caldut
Ingrediente pentru aluatul de culoare deschisa
1 lingura de ciocolata pudra
1 lingura Nutella
Pentru uns
1 galbenus
1 lingurita iaurt
Pentru décor
1 lingura zahar
1 lingura apa
Mod de preparare:
Cozonacul leopard este de-a dreptul delicios si se poate prepara extrem de usor. Este un deliciu cu care iti poti rasfata invitatii ori de cate ori ai ocazia. Il poti pregati simplu sau daca ai ocazia il poti pregati cu merisoare, stafide sau fructe confiate.
Pentru inceput intr-un vas mic trebuie sa pui drojdia cu 2-3 linguri de faina, putin lapte si amesteci bine. Lasi timp de 10 minute pana cand drojdia va incepe sa fermenteze. Intre timp mixezi ouale cu zaharul, sarea si esentele pana cand se obtine o crema. Intr-un lat vas, mai mare pui faina la care adaugi crema de oua cu zahar,drojdia si restul de lapte. Dupa aceea se poate incepe framantatul.
Intre timp incalzim in cuptorul cu microunde untul si uleiul. Pe parcursul framantatului incorporeaza toata cantitatea de unt si ulei. In cazul in care aluatul este prea moale mai adaugi faina daca este prea tare mai pui lapte sau iaurt. Aluatul trebuie sa fie pufos si sa formeze un fel de basici care se vor pocni usor intre degete,
Imparti aluatul in doua bucati egale. Prima bucata o pui intr-un vas si o acoperi cu o folie alimentare dupa care este lasa sa creasca pana cand isi dubleaza volumul. A doua bucata se imparte in doua parti. Una va fi deschisa si cealalta va fi inchisa la culoare. Pui aceste doua bucati in doua vase separate si pregatesti colorantii. Pentru partea deschisa se amesetca praful de cocolata cu putin lapte si se incorporeaza in acel aluat iar partea inchisa se amesteca Nutella cu cacaoa, cu ness-ul si cu laptele. Se acopera ambele bucati si se lasa la crescut pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce cresc ambele bucatati se impart in alte 8 bucati mai mici.
Pune intr-un vas de yena pe care pui hartie de copt. Bucata de aluat o imparti in doua. Prima bucata se pune in tava dupa care pui bucatile colorate. La final adaugi si partea alba ramasa si rulezi totul. Lasi cozonacul in tava timp de 20 de minute sa mai creasca dupa ungi aluatul cu ou. Il lasi la cuptor timp de 40 de minute. Daca vrei sa aiba un luciu aparte trebuie sa il ungi cu putina apa cu zahar. Te asigur ca acest cozonac va arata absolut extraordinar. Vei ramane placut surprinsa de rezultat. Este un produs deosebit de care te poti bucura in orice moment.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.