Cotlet de porc cu anans si miere

Cotlet de porc cu anans si miere
4/5 - (7 votes)

Sarbatorile vin cu repeziciune si trebuie sa pregatesti ceva gustos pentru toti invitatii tai. Un preparat precum cotletul de porc cu ananas si miere este cel mai potrivit pentru tine si pentru a-ti impresiona invitatii

Iata care sunt ingredientele necesare

1 kg cotlet de porc

2 cutii de compot de ananas în sirop sau 1 ananas proaspat

2 cepe medii

1 lamaie sau o portocala

3 linguri ulei de masline

jumatate de pahar de vin alb (100 ml)

jumatate de pahar de miere

1 lingura unt

4 catei de usturoi

1 bucata cuisoare

jumatate de lingura de piper negru macinat

1 lingurițta de sare

Mod de preparare

Mai intai de toate se prepara o marinada dintr-o ceapa tocata, vin,  o lingura de ulei de masline, sucul de la o lamaie sau de la o portocala, sare si piper. Se pazeaza tot cu ajutorul unui blender. Dupa care se aseaza intr-un recipient incapator cotletul de porc si se toarna marinada peste el. Se va da la rece pentru 8 ore si se intoarce bucata de carne o data la 2 ore.

Dupa ce trec cele 8 ore, cotletul se va sigila intr-o tigaie cu putin ulei. Sigilarea implica prajirea superficial pe toate partile. Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade astfel incat sa existe caldura atat sus cat si jos. Se va pune cotletul intr-o tava la cuptor dupa care se toarna marinada peste el si se acopera cu folie de aluminiu si se gateste timp de 40 de minute.

Intre timp vei putea preparata sosul de ananas si miere. In aceeasi tigaie in care s-a sigilat carnea se va adauga si untul si se va cali cealalta ceapa care va fi tocata fin. Se va adauga si ananasul taiat cubulete si se va gatin timp de 1-2 minute. Se va adauga mierea, cuisoarele si siropul de la o conserva de ananas. Se va lasa totul la gatit pana cand va capata consistenta unui sirop. Se va condimenta cu sare si cu piper. Daca vei folosi un ananas proaspat atunci poti folosi jumatate de pahar de apa in locul siroplui din conserva.

Vezi si:  Sarmalute in foi de varza

Dupa ce carnea s-a gatit timp de 40 de minute se va indeparta folia de aluminiu si se toarna sosul de ananas peste cotlet si se mai lasa timp de 20 de minute pana cand prinde o culoare maronie. Se va verifica daca este gatit dupa care se mai lasa 5 minute la racit inainte de a fi taiat.

Poti servi acest preparat cu cea mai mare incredere alaturi de sosul de ananas. In plsu poti realiza o garnitura realizata din legume pe care le poti pune pe gratar sau le poti trage la tigaie. Cu siguranta vei strani invidia persoanelor invitate la masa.

Cotletul de porc cu ananas si miere este cu siguranta un preparat care va atrage atentia celor din jur si care va cuceri pe deplin chiar si pe cea mai pretentioasa persoana. Nu ai cum sa dai gres cu acest preparat.

 

 

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *