Zacusca de peste

Zacusca de peste
4/5 - (4 votes)

Zacusca de peste nu trebuie sa lipseasca de pe masa oamenilor care adora pestele. O poti pregati cu cea mai mare usurinta  si te poti bucura de ea alaturi de familie sau de prieteni dragi. Daca vei respecta  toti pasii mentionate mai jos atunci vei avea sanse mari sa ai parte de preparatul la care visezi. Cu siguranta aceasta zacusca este una unica si nu vei regreta. O vei putea savura la orice ora si vei avea parte de satietatea pe care o doresti.

Ingredientele de care ai nevoie

2 kg de peste

1 kg ceapa

2 kgde ardei rosii

1/2 kg morcovi

2 kg rosii

1/2 L ulei

1/2 lingura zahar

1/4 lingura sare

200-250 ml otet

1-3 catei de usturoi

boabe de piper si foi de dafin – dupa gust

Mod de preparare

Mai intai de toate trebuie sa te  asiguri ca pestele pe care il vei folosi nu trebuie sa aiba cap sau coada. In plus, acesta nu trebuie sa fie alb, daca vrei sa pregatesti o zacusca delicioasa atunci poti folosi macroul si vei cuceri toti invitatii. Ardeii trebuie sa fie cat mai carnosi iar ceapa trebuie sa fie alba. Rosiile trebuie sa fie cat mai bine coapte si sa aiba gust pentru ca zacusca ta sa fie cat mai delicioasa.

Pune la fiert pestele in apa cu sare si cu otet si daca acesta face spuma o poti arunca din cand in cand. Poti opti fierberea atunci cand carnea se desprinde de os, in acel moment inseamna ca pestele a fiert destul.

Atunci cand se raceste se poate scoate carnea de peste de pe os iar daca mai raman cateva oase mici nu trebuie sa iti faci griji. Acestea au fiert destul si se vor macera  atunci cand se vor combina cu toate ingredientele necesare pentru zacusca.

Incepe prin a marunti pestele cu ajutorul unei masini de tocat sau il poti face fasii cu mainile. Daca vrei sa ramana bucati mai mari de peste in zacusca atunci poti sa rupi pestele cu mana astfel incat sa te bucuri de o zacusca unica si delicioasa. Intre timp poti coace si curata ardeii si poti decoji rosiile si le poti toca. Mai mult de atat, poti toca ceapa si poti da morcovul pe razatoarea mare. Poti pune ceapa si morcovul la calit in ulei incins. Dupa ce toate acestea s-au inmuiat poti adauga ardeii copti si taiati fasii. La final poti adauga rosiile tocate. Le poti asezona cu  sare  si cu zahar.

Toarna apa peste  tot acest rezultat obtinut si acopera vasul pe jumatate cu ceva. Lasa legumele la inabusit la foc mediu spre mic pana cand se leaga sosul. Dupa care poti adauga pestele, otetul, foile de dadin si  usturoiul. La final poti scoate foile de dafin deoarece ii vor da un gust amar si trebuie sa lasi la racit intreaga zacusca. Dupa care poti pune totul in borcane si le poti steriliza la bain marie timp de o ora.

Cu siguranta vei obtine o zacusca delicioasa.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *