Tiramisu cu capsuni si prosecco

Tiramisu cu capsuni si prosecco

Tiramisu cu capsuni si prosecco este un desert impresionant care va cuceri pe oricine. Acesta combinatie de piscoturi moi si pufoase cu o crema usoara vanilata si  fina nu are egal mai ales cand intra in joc si capsunele prospected.

Varianta de tiramisu cu capsune este fresh si delicioasa.

Cum sa realizezi tiramisu cu capsuni si prosecco

Pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 80 de grame de zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 40 de grame de faina alba
  • 250 ml de lapte rece
  • 250 grame de mascarpone

Pentru piscoturi:

  • un pachet de piscoturi
  • 400 de grame de capsuni proaspete
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml prosecco
  • 200 ml suc proaspat de portocale

Cum se prepara tiramisu de capsuni?

Ca sa poti pregati acest desert minunat trebuie sa pregatesti capsunile. Mai intai, le speli, le indepartezi frunzele sferturi. Dupa care le poti aseza intr-un bol si poti adauga peste ele zaharul, prosecco si sucul de si coditele si le tai in portocale. Le amesteci bine dupa care lasi totul la frigider la macerat.

Intre timp poti lua o cratita mai incapatoare si poti mixa galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugi esenta de vanilie peste faina pentru a avea un gust mai complex. Amesteca totul cu ajutorul unui tel dupa care poti adauga treptat si laptele rece.

Poti pune oala pe foc si poti amesteca totul la foc miv pana cand compozitia se va ingrosa. Stinge focul si lasa totul la racit. Atunci cand crema se receste poti adauga mascarpone si  adauga mascarpone si amesteca bine cu un tel pana cand vei obtine o crema fina si omogena. Trebuie sa ai grija ca aceasta sa nu aiba cocoloase.

Scoate capsunile din frigider dupa care le poti separa de zeama pe care au lasat-o.  Apoi poti lua o tava dreptunghiulara si poti pune un strat subtire de crema. Pasul urmator poti sa scufunzi pentru 2-3 secunde fiecare piscot in sosul de prosecco si capsuni. Pune piscoturile in tava intr-un strat dupa care poti adauga un strat de crema. Peste crema mai poti adauga jumatate din cantitatea de capsuni taiate subulete. Poti continua cu un strat de piscoturi, un strat de crema si inca un strat de capsuni astfel incat prajitura obtinuta sa fie cat mai voluminoasa si cat mai gustoasa.

Rezultatul obtinut se va tine la frigider pentru a capata consistenta pe care o doresti. Poti sa servesti acest tiramisu atunci cand ai invitati direct de la frigider sau cu putina menta deasupra pentru a avea parte de un desert copios.

Tiramisu este un desert rece de care te poti bucura in orice anotimp cu toate ca aceste este de cele mai multe ori savurat in timpul verii. Poti sa il pregatesti cu cea mai mare usurinta atunci cand ai invitati si cand vrei sa ii rasfeti cu un desert delicios si care sa nu iti ocuper o perioada foarte mare de timp. Tiramisu cu capsuni si prosecco este un desert care nu necesita sa ai indemanari prea mari de bucatar.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *