Obstacole in calea unui regim de slabit sanatos

regim de slabit

Pentru a identifica toate obstacolele in calea unui regim de slabit eficient si sanatos o sa incercam sa raspundem in primul rand la intrebarea: ce este acesta? Un regim de slabit sanatos este o dieta care asigura si respecta doza necesara in fiecare zi de vitamine, fibre, proteine, carbohidrati si lipide. Daca doza minima zilnica din aceasta nu este consumata, riscati sa va imbolnaviti grav.

In ziua de astazi luam in medie 1.5 mese pe zi, iar in aceste conditii este aproape imposibil sa asiguram toate alimentele necesare corpului nostru. Doctorii recomanda intre 5 si 6 mese pe zi, toate echilibrate si usoare, iar noi mancam masa principala seara, la cina, si aceasta este bogata in grasimi si calorii. La aceasta ora, bineinteles ca organismul nostru nu mai poate procesa mancarea.

Mai mult, baza piramidei nutritionale adica fructele si legumele lipsesc cu desavarsire din mesele principale. Daca stam sa ne uitam la statistici, putem observa ca majoritatea barbatilor intre 20 si 25 de ani, mananca mai putin de 2 portii de fructe pe saptamana. Asta inseamna ca masa noastra este extrem de saraca deja in nutrienti, ca sa nu mai vorbim de cum va fi in cazul unui regim de slabit.

Ca sa rezumam tot ceea ce spuneam mai devreme, iata toate masurile pe care trebuie sa luam ca sa ne asiguram ca tinem un regim de slabit sanatos:

  1. Luati intre 5 si 6 mese zilnic, toate echilibrate si mici.
  2. Fiecare masa ar trebui sa contina proteine, carbohidrati complexi, si un numar nelimitat de fructe proaspete.
  3. Raportul alimentelor per masa ar trebui sa fie de 40-50% proteine din carne, soia sau ciuperci, 30-40% carbohidrati complexi sau fibre, si 30% lipide. Evitati zaharul, grasimile saturate si carbohidratii simpli.
  4. Calculeaza-ti atat intrarile de energie cat si arderile datorate metabolismului sau a exercitiilor practicate. Diferenta va trebui sa fie usor negativa in directia iesirilor.
  5. Cu cat mai echilibrat iti este consumul caloric, cu atat iti vei mentine greutatea ideala pentru o perioada mai lunga. Daca ai urmat un regim de slabit rapid este important sa refaci raportul caloric pentru a nu recastiga in greutate.
  6. Nu te opri din practicarea unui sport sau a unor exercitii zilnice, aceasta sunt bune pentru organismul tau indiferent daca vrei sa slabesti sau nu.

Un regim de slabit sanatos nu este deloc greu de obtinut: ajunge sa consumi mai putine calorii, sa faci exercitii zilnice si sa iti ajustezi periodic dieta. Nu este nevoie de pastile, suplimenti, ceaiuri sau cine stie ce alte substante ajutatoare, doar la recomandarea nutritionistului.

Si iata ca am ajuns la cele mai dificile bariere impotriva unui regim de slabit eficient. Acestea sunt, cu siguranta presiunea sociala si timpul redus pe care il avem la dispozitie. Acestea ne afecteaza profund, influentandu-ne obiceiurile, alegerile si comportamentul. Din pacate, singurele lucruri pe care le putem face in legatura cu acestea sunt sa ne gandim bine, serios inainte sa incepem regimul de slabit si luam o hotarare decisiva. De asemenea, sa eliminam din viata noastra toate acele lucruri care nu sunt foarte importante si sa ne facem timp pentru noi insine.

Barierele legate de preconceptii despre un regim de slabit, de cazurile particulare ale celor din jurul nostru sau de propria noastra psihologie, nu sunt greu de dat la o parte. Tot ceea ce trebuie sa stiti este ca dumneavoastra veti fi sanatos si veti avea un corp de invidiat. Si pana la urma asta este tot ceea ce conteaza. Pana la urma, putem trai o viata fara mancaruri procesate sau grasime in abundenta, dar nu putem trai cu o inima slabita, cu o imunitate la pamant sau in general, cu un organism bolnav si obez. Ganditi-va bine la acest lucru si faceti alegerea cea buna.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *