Pantofii sport si sanatatea ta

pantofi sport

Daca ai impresia ca felul in care te imbraci sau pantofii pe care ii incalti nu au nici o legatura cu sanatatea ta, te inseli. Mai ales in cazul pantofilor sport, oamenii de stiinta au observat ce se intampla cu corpul uman daca atunci cand stam prea mult in picioare, alergam sau umblam foarte mult, sau atunci cand exersam, nu suntem incaltati corespunzator. Dincolo de accidentarile uzuale, cercetarile au scos la iveala ca, in timp, poti dezvolta probleme grave la coloana si nu numai.

Haideti sa vedem ce anume cauzeaza aceste probleme. Se pare ca de fiecare data cand piciorul tau atinge pamantul, se creaza o unda de soc, care, daca nu este absorbita de un pantof sport corespunzator, in timp, poate degenera in probleme la incheieturi, glezne si chiar coloana. Si atunci nu ne mai surprinde ca multi oameni care alearga constant se plang de dureri de spate. Este posibil ca acestea sa fie cauzate pur si simplu de faptul ca nu sunt incaltati cu adidasi corespunzatori pentru jogging.

Pantoful sport potrivit trebuie sa fie facut special pentru piciorul tau, pentru a controla miscarea si a oferi tipul de suport necesar coloanei. Daca ai un picior rigid, talpa adidasului trebuie sa fie flexibil si viceversa. Marimea este si ea, la fel de importanta. Adidasii tai nu trebuie sa fie nici prea largi, nici prea stramti, pentru a avea o circulatie buna in degetele de la picioare, si pentru a nu se crea frectie intre calcai si marginea pantofului.

Nu uita sa potrivesti pantoful cu sportul pe care il practici. Nu degeaba s-au inventat crampoane pentru fotbal si tenesi pentru tennis: acesti pantofi se pliaza perfect pe picior si sunt facuti in asa fel incat sa reduca la minim riscul de accidentare pe suprafata pe care va antrenati. Sunt creati pentru un anumit tip de miscare si de accea s-ar putea sa nu raspunda foarte bine in alte circumstante. Adidasii sunt facuti in general sa iti ofere stabilitate pe picioare, absorbtie a undelor de soc si un bun control al miscarii. Va trebui sa ii alegem in asa fel, incat sa ne poata oferi toate aceste lucruri in activitatea pe care o desfasuram.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *