2 retete cu frisca pe care trebuie sa le incerci

2 retete cu frisca pe care trebuie sa le incerci

Vrei sa prepari un desert delicios? Atunci trebuie sa incerci urmatoarele 2 retete cu frisca pe care pur si simplu o sa le adori.

Iata care sunt cele doua retete cu frisca pe care trebuie sa le incerci

Prajitura cu ciocolata cu frisca si capsuni

Ingrediente

200 de grame de ciocolata neagra

200 de mililitri de frisca

200 de grame de capsuni

Zahar pudra

Se pune ciocolata la topit la bain-marie si dupa ce devine fluida o asezi intr-o tava cu hartie de copt. Intinzi ciocolata cu ajutorul unei spatule intr-un strat de cel mult 2 milimetri si o lasa sa se intareasca. Dupa care o decupezi cu ajutorul unui cutit subtire in mai multe bucati cu dimensiuni egale iar la final dai tava la rece timp de 20 de minute. In timpul acesta pregatesti frisca pe care o amesteci cu bucatele mici de capsuni. Scoti cicocolata de la frigider si compui prajitura asezand straturi alternative de ciocolata si frisca cu capsuni. Ultimul strat va fi cel de ciocolata peste care adaugi zahar pudra.

Tiramisu la pahar

Ingrediente

4 oua

200 de mililitri de frisca

300 de grame de mascarpone

6 linguri de zahar

4 linguri de lapte

1 cana de cafea

25 de piscoturi

pudra de cacao și/ sau afine pentru ornate

Mixezi ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care adaugi laptele si amesteci in continuare. Asezi acest vas intr-o cratita cu apa pusa la foc si mixezi in continuare pana cand apa incepe sa clocoteasca. Atunci cand toata aceasta crema se ingroasa si are o consistenta asemanatoare cu cea a smantanii o pui la racit. In acea crema adaugi o lingura de mascarpone si amesteci bine iar la final incorporezi frisca si esentele.

Aceasta crema o dai la racit pentru inca 15 – 20 de minute iar intre timp pregatesti piscoturile si paharele. Inmoi fiecare piscot pe care l-ai pregatit in cafea si intr-o lingurita de amaretto dupa care pui cate 2-3 piscoturi in fiecare pahar in functie de dimensiunea acestuia. Peste acele piscoturi adaugi 2-3 linguri de crema, pudrezi cu cacao si pun din nou piscoturi. Poti face mai multe straturi in cazul in care paharul este inalt. La final tot ce ai de facut este sa ai un strat de piscoturi pe care sa il puderzi cu cacao si sa il ornezi cu afine. Toate acele pahare trebuie sa le tii la rece inainte de servire pentru ca forma si aroma speciala a acestora sa fie una perfecta.

Ambele deserturi cu  siguranta vor putea castiga inima si celei mai pretentioase persoane. Cu putina indemanare si in cazul in care ai putin timp liber poti sa petreci timp de calitate in bucatarie in care poti sa iti rasfeti persoanele dragi cu fel de fel de dulciuri care mai de care mai irezistibile. Cu siguranta aceste dulciuri cu frisca se vor dovedi perfecte indiferent de anotimp sau de momentul zilei in care doresti sa te bucuri de ele.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *