Placinta cu mere

Placinta cu mere
4.2/5 - (4 votes)

Vrei sa pregatesti o placinta cu mere? Atunci reteta de mai jos este perfecta pentru a pregati cea mai buna si cea mai rapida placinta cu mere. Un desert delicios pe care orice persoana adora sa il consume. Placinta cu mere este in mod sigur un preparat adorat de toti oamenii indiferent de varsta.

TIMPI DE PREPARARE

Timpul de preparare este de : 20 min

Timpul de gatire este de: 35 min

Placinta va fi gata  in: 55 min

INGREDIENTE

Pentru blaturi

500 g de faina;

200 g unt moale sau de untura;

100 g de smantana;

1 ou;

150 g de zahar;

2 fiole de zahar vanilat;

10 g praf de copt;

1 varf de cutit de sare;

Pentru umplutura

1, 5 kg mere;

3 linguri de zahar;

1 lingurita cu varf de scortisoara pudra;

MOD DE PREPARARE

Placinta cu mere este desertul copilariei pe care foarte multi dintre noi l-au savurat inca de la varste fragede. Este un preparat care se face cu un minim de efort dar si cu bani mai putini. Placina de mare este simpla si aromata. In plus, aceasta este gustoasa si frageda si o poti pregati cu usurinta acasa.

Poti face aceasta placinta fara sa petreci prea mult timp in bucatarie. Poti invata reteta traditionala si vei avea parte de o surpriza placuta si extrem de delicioasa.

Cum sa faci placinta cu mere

Incepi cu umplutura ca dupa sa ai timp sa se raceasca in timp ce ne vom ocupa de aluat.  Pentru a face aceasta umplutura trebuie sa speli merele, le dai pe razatoare mare cu tot cu coaja. Dupa care le pui la calit intr-un vas care nu lipeste pui 3-5 linguri de zahar si adaugi scortisoara dupa 5 minute. Poti amesteca ocazional si in momentul in care zeama se mai evapora o poti da de pe foc si o poti lasa la racit.

Vezi si:  Zacusca de peste

Aluatul se obtine destul de usor. Se freaca intr-un castron mare untul cu zaharul. Poti adauga ulterior esenta de vanilie si oul si se bate usor pana cand obtii un rezultat cremos. Poti pune si smantana si poti amesteca pana la omogenizare.

Pregatesti separate aluatul de placinta cu mere, combini faina cu sarea si cu praful de copt dupa care poti adauga peste amestecul cremos mentionat mai sus. Framanti bine aluatul obtinut si cand nu mai este lipicios il imparti in 2 bile egale. Presari faina pe masa si il poti intinde cu facaletul. Pui prima foaie in tava si asezi umplutura deasupra. Intinzi dupa a doua bila de aluat si acoperi cu ea umplutura din tava. Da tava la cuptor timp de 30 – 35 de minute pana cand observi ca s-a copt aluatul. Poti scoate tava din cuptor si poti lasa putin la racit. Dupa care, presari zaharul pudra pe deasupra pacintei si o poti portiona.

Tai placinta in bucati mici si le poti aranja frumos pe farfurie pentru a te bucura de acest preparat delicios. Poti servi placinta ori de care ori ai invitati sau atunci cand vrei sa iti surprinzi persoana iubita cu un preparat delicios care se prepara rapid.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *