Sarmalutele in foi de varza sunt preparatele mult iubite de toate persoanele indiferent de varsta. Sarmalutele sunt preparate iubite atat de copii cat si de adulti. Timpul de pregatire al acestora nu este foarte mare si le poti servi chiar in aceeasi zi.
Care sunt ingredientele folosite
2 kg varza acra
450 g carne tocata de porc si de vita
50 g orez
200 g ceapa
ulei pentru prajit
100 g costita afumata
2-3 linguri bulion
2 foi dafin
sare
piper
Mod de preparare
Sarmalele in foi de varza sunt cele mai cunoscute preparate de la noi din tara. Acestea sunt consumate tot mai des in restaurantele cu specific romance. Sarmanele sunt facute diferit in functie de zona din care provoo. Acestea sunt de-a dreptul delicioase si nu se pot compara cu niciun alt preparat.
In cele de mai jos vei descoperi o reteta de sarmale in foi de varza pe care o poti pregati ori de cate ori vrei sa iti impresionezi cunoscutii cu un preparat inedit.
Mai intai de toate este necesar sa cureti varza de frunzele exterioare dar si de cotoare. Vei alege cele mai frumoase foi de varza pentru a impacheta carnea.
Urmatorul pas este curatatea cepei si taierea acesteia. Ceapa se va spala dupa care se va taia marunt. Se va pune intr-o cratita la calit cu ulei si cu putina apa si se lasa pana cand devine aurie.
Intr-un castron destul de incapator se va amesteca ceapa prajita si racita cu carnea, piperul, sarea si orezul care a fost oparit dar si racit in prelabil.
Se va lua compozitia de marimea unei nuci si se va pune pe o frunza de varza care se va rula cu marginile in interior.
Frunzele de varza mai mici se opresc si se toaca marunt pentru a forma un strat pentru sarmale. Poti pune varza tocata pe fundul unei cratiti inalte dupa care poti aseza frumos sarmalele si costita. Deasupra sarmalelor mai poti pune inca un strat de varza tocata. Peste ele poti turna bulionul inmuiat in apa si poti pune frunzele de dafin si cateva boabe de piper. Vei lasa totul la fiert, la foc mic timp de cateva ore, mai exact 2 ore iar din cand in cand vei completa cu apa sa nu se lipeasca.
Poti scoate o sarma in oala atunci cand crezi ca totul este gata pentru a vedea daca aceasta este pregatita sau nu. Atunci cand sarmalele sunt fierte poti presara deasupra lor verdeata si sunt numai bune de mancat. Poti savura oricand o portie de sarmale traditionale cu smantana sau cu un ardei iute. Sarmalele se pot savura alaturi de o portie de mamaliga si vei avea parte de un pranz pe cinste.
Este de preferat sa mananci sarmale la masa de pranz ca acestea sa se poata digera pana cand mergi la culcare. Evita sa consumi sarmale pe timpul noptii deoarece sunt niste preparate grele care iti vor da de furca noaptea. Sarmalele sunt preparatele mult iubite.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.