Cori Gramescu ne spune cum putem recunoaste dietele periculoase

Cori Gramescu ne spune cum putem recunoaste dietele periculoase

Cori Gramescu ne ajuta sa identificam o dieta care ne pune sanatatea in pericol. Nu este recomandat sa ai o dieta bazata pe foarta putina carne sau care contine prea putine legume verzi.

   Iata ce spune Cori Gramescu

„Dieta Rina, dieta Dukan, dieta daneză, orice meniu care restricționează sever grupe întregi alimentare într-o zi nu sunt sănătoase. În plus, orice dieta care nu trece de pragul celor 1300 de kcal zilnice este de evitat. Deși majoritatea celor care vor să slăbească își doresc rezultate rapide, nu este recomandat să ne alimentam pe termen lung sub nivelul ratei metabolice bazale pentru că ne încetinim metabolismul și riscăm să dezvoltăm o relație problematică cu mâncarea, nu avem energie și dezechilibrăm mecanismul de instalare a sațietății și modul în care resimțim foamea”, a spus Cori Gramescu.

Pentru a putea slabi dar si pentru a-ti pastra sanatatea ai nevoie de un nivel de minimum 1300 kcal pe zi. Dietele care sunt foarte restrictive pot produce dezechilibre hormonale. In plus toate aceste diete te fac sa intri intr-un cerc yoyo de infometare si vei sfarsi prin a fi mai grasa decat ai fost vreodata.

„Cel mai adesea apare un mecanism de compensare alimentara prin care perioadele de restricție calorică severă sunt urmate de perioade în care mâncăm necontrolat și astfel ne îngrășăm din ce în ce mai rău. Acest yoyo diet se întâmpla din 3 motive majore – dietele foarte restrictive ne lasă fără energie și devenim în mod automat mai statici și mai sedentari, ceea ce face ca în perioadele de restricție alimentara să pierdem foarte ușor masă musculară, iar când creștem în greutate se mărește procentual masa de grăsime de pe corp, ceea ce face ca per total să avem un procent de grăsime tot mai mare. Apoi, în urma dietelor de înfometare ne este mult mai foame și când începem să mâncăm din nou necontrolat, mâncăm cu pana la 30% mai mult ca „normalul” de dinainte de dietă. Și, în al treilea rând, oamenii răspund extrem de prost la restricțiile prelungite de orice fel, astfel că are loc un mecanism de reacție compensatorie prin care simțim nevoia să ne oferim satisfacții alimentare mai mari decât restricția pe care am perceput-o agresiv și așa ajungem să alegem alimente foarte dense caloric, foarte procesate și concentrate în grăsimi și zaharuri”, a mai explicat Cori Gramescu.

Aceasta ne sfatuieste ca inainte de a incepe o dieta sa facem o evaluare obiectiva si sanatoasa si sa alocam intre 7 si 14 zile pentru fiecare kilogram pe care dorim sa il slabim.

„Este foarte important să monitorizăm aportul de legume. Avem nevoie de cel puțin 600 de grame de legume pe zi și minim 200 de grame de fructe pentru un tranzit digestiv sănătos. De asemenea, aportul proteic constant și echilibrat este esențial pentru sănătatea noastră. Trebuie să mâncăm la fiecare masă proteine de bună calitate, în cantitate moderată. De asemenea, este important ca atunci când începem o dietă aceasta să includă alimente sănătoase pe care le consumăm cu plăcere și să programăm nu doar etapa de slăbire, ci mai ales pe cea de menținere, pentru că slăbirea în sine nu este atât de dificilă ca menținerea în timp a unei greutăți sănătoase”, a mai spus Cori.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *