Cum se face maioneza in cativa pasi simpli

Cum se face maioneza in cativa pasi simpli

A venit vremea sa mai fac un update la sectiunea de retete si sa va arat cum se face maioneza in cativa pasi simpli. Eu, unul, nu am cunostiinte gastronomice foarte mari, insa am avut norocul sa dau peste o metoda foarte simpla.

In prima faza, trebuie sa bateti unul sau mai multe galbenusuri (in functie de cantitatea de maioneza pe care vreti sa o faceti), dupa care sa turnati ulei ulei treptat, foarte lent, asta in timp ce continuati sa amestecati. Nu va obositi nici foarte tare mana si nici nu amestecati foarte rapid, intrucat riscati sa vi se taie intreaga emulsie.

Adaugati apoi 1-2 picaturi de otet sau de lamaie, cu scopul de a face amestecul mai stabil. De regula, atat lamaia, cat si otetul, fac ca galbenusul sa absoarba mai multe grasimi. E foarte important sa nu va opriti din amestecat, deci pregatiti lamaia inca de dinainte de a incepe reteta.

Pe masura ce amestecati, ar trebui sa vedeti cum intregul amestec devine din ce in ce mai cremos. Daca acest lucru nu se intampla, inseamna ca s-a taiat si ca va trebui sa o luati de la capat instructiunile de mai sus.

Continuati sa adaugati ulei pe masura ce amestecati. Daca amestecul devine cremos, puteti amesteca din ce in ce mai repede si, de asemenea, puteti adauga si alte cateva picaturi de otet sau de suc de lamaie.

Dupa un timp, mana cu care amestecati ar trebui sa oboseasca. Daca acest lucru nu se intampla, ei bine, atunci sunt sanse mari ca maioneza sa se fi taiat deja. Daca mana incepe sa oboseasca si simtiti ca nu mai puteti continua nici macar o secunda, iar in bol aveti o crema galbuie si cat de cat solida, inseamna ca ati terminat si ca tocmai ati preparat maioneza. Personal, imi place sa pun putin tabasco in emulsie si sa continui sa amestec, insa asta e doar o chestie de preferinte.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *