Greselile pe care le faci si care ii vor afecta viata celui mic

Greselile pe care le faci si care ii vor afecta viata celui mic

Chiar si parintii responsabili fac greseli care ii vor afecta viata celui mic. In cele de mai jos  vei descoperi care sunt greselile pe care le faci si pe care poate nu le constientizezi.

Iata care sunt greselile care ii vor afecta viata copilului tau

Nu ii arati copilului ca il iubesti

Pentru cel mic, mama si tata sunt persoanele cele mai importante din lume. Atunci cand nu simte dragostea parintilor, copiii vor avea de suferit si nu ajung sa se mai iubeasca asa cum ar fi trebuit. Unii oameni incearca sa se schimbe cu ajutorul operatiilor estetice in viata adulta.

Ai grija sa ii oferi copilului tau toata dragostea ta astfel incat acesta sa se bucure de o viata frumoasa.

Incerci sa controlezi totul

Nu trebuie sa existe un control constant in relatia parinti-copil. Parintii vor uita de cele mai multe ori ca cei mici au crescut si vor continua sa faca totul pentru ei. Acei copii vor avea probleme in relatiile lor din viata de adult.

Vor continua sa creada ca intreaga lum se invarte in jurul lor.  Nu vor putea lua decizii decat pentru ei si cu aceasta atitudine vor avea parte de foarte multe conflicte.

Nu iti incurajezi copilul sa ia propriile decizii

Atunci cand parintii iau decizii pentru copiii lor acestia nu vor deveni independenti. Fiecare copil trebuie sa aiba dreptul de a face o alegere cu sprijin si in functie de varsta sa.

Va fi incapabil sa ia decizii sau sa rezolve anumite conflicte. Nu ii va fi deloc usor sa isi gaseasca locul in aceasta lume.

Te certi constant in jurul lor

Daca parintii se cearta non-stop in jurul copiilor atunci pot crede ca ei sunt de vina. Nu vor intelege ce se intampla si se vor invinovati constant.

Toate aceste persoane incearca de obicei sa evite conflictele sau sa ii abuzeze pe cei din jurul lor. In viata de adult fetele incearca sa le arate barbatilor ca sunt mai puternice iar baietii repede de cele mai multe ori comportamentul tatalui.

Le ceri imposibilul

Un copil are incredere in adulti din viata lui mai ales in parinti si va face tot ce ii sta in putinta pentru a face tot ce i se spune. Daca nu reuseste sa duca la bun sfarsit anumite sarcini va crede ca nu merita sa fie iubit, Va fi intotdeauna concentrate asupra succesului si daca nu reuseste sa faca tot ce si-a propus se va simit nefericit si chiar deprimat.

Minimizezi sentimentele celui mic

Unii copiii se supara din lucruri care par prostesti pentru adulti. In loc sa primeasca sprijin din partea parintilor acestia primesc o evaluare sau ordine. In acest mod sentimentele lor su emotiilor sunt minimizate. Cu cat o persoana isi intelege mai bine sentimentele le poate controla mai bine si cu atat va deveni mai rezistenta. Acest lucru este important atunci cand vine vorba de luarea deciziilor. In viata adulta oamenii nu isi pot impartasi emotiile si isi suprima furia pana cand rabufnesc.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *