Medicii sunt de parere ca toti copii care se uita mult la televizor dezvolta mai repede carii

Medicii sunt de parere ca toti copii care se uita mult la televizor dezvolta mai repede carii

Iti pare greu de crezut ca accesul copiilor la televizor are o legatura stransa cu aparitia cariilor dar si a altor probleme de sanatate? Ei bine, nu ar trebui sa te socheze, medicul Adrian Mina dezvaluie cum este posibil acest lucru si cum poti evita aparitia acestor situatii neplacute.

Iata ce mentioneaza medicul

Tinerii care mananca de trei ori mai multe alimente zaharoase sunt mult mai expusi leziunilor canceroase daca privesc la televizor o ora si jumtate in fiecare zi.

„Mai mult de 1 din 2 (53%) copii care se uită la televizor mai mult de 90 de minute pe zi au o carioactivitate mai mare. Tinerii care mănâncă alimente zaharoase în timp ce se uită la televizor au, de asemenea, de două ori mai multe șanse să aibă leziuni carioase decât cei care aleg să le evite. Din punctul meu de vedere trebuie să existe o schimbare în așa-zisul comportament de snacking în fața televizorului. Există o relație clară între timpul petrecut de copiii în fața televizorului și cantitatea de zahăr pe care aceștia o consumă. Copiii consumă cantități mari de zahăr prea des și acest lucru duce la rate inacceptabile de apariție a cariilor dentare. În unele dintre cazuri, leziunile carioase se pot restaura prin metode clasice. În schimb, în cazuri mai complicate, apare necesitatea extracției acelor dinți”, a explicat medicul stomatolog.

Vrei sa eviti aceasta situatie? Atunci afla ce este de facut.

„Limitarea timpului pe care copiii îl petrec în fața televizorului ar putea fi o măsură pentru îmbunătățirea sănătății orale a acestora. De asemenea, poate avea și alte beneficii pentru bunăstarea unui copil. Anul trecut, în Anglia, conform unui studiu, au existat 59.314 de extracții dentare. Nouă din zece dintre acestea au avut drept cauză principală cariile”, a mai continuat acesta.

Reclamele la junk food sa fie principalele vinovate? Ei bine, medicul este de parere ca toate reclamele la junk food ar trebui interzise. Pana la urma nu este deloc firesc ca mass media sa te indemne sa consumi zahar. Copii ar trebui sa fie indemnati sa consume mai multe produse sanatoase, mai multe fructe si legume si sa nu mai consume atat de multe produse junk food sau dulciuri care nu fac decat sa le afecteze sanatatea.

„Descoperirile ulterioare ale studiului ridică îngrijorări cu privire la impactul negativ pe care îl au spoturile publicitare la alimente și băuturi zaharoase. Atât asupra părinților, cât și asupra copiilor. Consider că este complet iresponsabil să expunem copiii la campanii de marketing care promovează alimente și băuturi nesănătoase. Legislația pentru a preveni promovarea junk food-ului prin intermediul televiziunilor trebuie să fie modificată, astfel încât, în intervalul în care copiii au acces la televizor, aceste reclame să fie interzise.  Singapore a devenit prima țară care a interzis reclamele pentru băuturi cu conținut ridicat de zahăr. Până la acest moment, alte țări se concentrează doar pe limitarea expunerii unui copil la aceste reclame”,  a adaugat la final Adrian Mina.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *