Brac German: Cainele Perfect Pentru Orice Copil

Brac German: Cainele Perfect Pentru Orice Copil

 

Sunt zvapaiati, nu au stare dar sunt prieteni loiali, neconditionat.
Nu pot fi dresati sa nu alerge dupa gaini, pisici sau alte animale mai mari, dar cand vine vorba de apararea propietatii proprii sau de siguranta puilor, sunt la fel de feroce ca si rasele mai mari si mai agresive.

Aspectul general

Chiar daca mai vedem din cand in cand exemplare mai grase, bracul german este in general o rasa supla, asemanatoare cu ogarii. Au totusi o structura mai robusta decat ogarii, cu urechi plecate, un bot lung si puternic. De asemenea, labele posterioare sunt extrem de puternice, precum si sa poata face intoarceri rapide.
In ceea ce priveste blana, exista exemplare atat cu par scurt, cat si cu par sarmos. Totusi, in acceptiunea publica, imaginea acestei rase se bazeaza pe par scurt.
Deosebirea fata de viszla e faptul ca exemplarele monocolore sunt destul de rare, marea majoritate fiind bicolore in nuante de maro, negru si alb(pentru carcotasi, alb nu e culoare, deci exprimarea de mai sus e legitima).

Temperament si hrana

Daca vorbim de mancare caini, trebuie sa stiti ca rasa aceasta nu e catusi de putin pretentioasa la mancare, in cazul in care exemplarele sunt obisnuite de mici sa manance diferite tipuri de hrana. Ca fapt divers, sunt foarte pofticiosi si vor cersi sa impartiti cu ei pana si ultima bucatica de mancare pe care o aveti la indemana. Totusi, pentru a le monitoriza perfect aportul caloric, va recomandam sa le cumparati hrana speciala pentru caini, intrucat doar in acest mod puteti sti exact cate proteine a mancat cainele in orice zi. Ca o experienta personala, primul meu caine a fost un brac german cu par scurt(dupa care imi pare rau si acum), o femela pe nume Britty. Intrucat avea tendinta de a manca orice, am preferat sa-i cumpar saci de Taste Of The Wild, intrucat mi-era infinit mai usor sa-i asigur aportul proteic astfel.
Ca temperament, asa cum am scris mai sus, sunt foarte jucausi, insa nu sunt recomandati in preajma nou-nascutilor. De ce? Pentru ca, vrand sa se joace, i-ar linge si s-ar sui pe micuti cel mai probabil, lucru de nerecomandat in niciun fel.

Dresaj si Antrenament

Fiind o rasa folosita indeosebi pentru vanatoare, au un instinct bine dezvoltat de a alerga dupa toate rozatoarele, animalele de talie mica, precum si dupa gaini sau chiar si porci. Desi niciun brac german nu ar putea face fata unui porc mistret, in haita lucrurile s-ar schimba radical, mai ales ca bracii au un bot extrem de puternic.
Au un instinct nativ de aport, deci teoretic, nu ar trebui sa aveti probleme cu dresajul lor.
Acum, din punctul nostru de vedere, achizitionarea unui pui de brac german de la un pet shop sau dintr-o canisa specializata in cresterea cainilor de vanatoare, nu este recomandata decat oamenilor care ar avea intr-adevar timp de ei. Bracii au nevoie de afectiune(si vor suferi daca nu o vor primi) si de asemenea, au nevoie si de antrenament cat mai des. Le place la nebunie sa alerge oriunde, de preferat alaturi de stapani. Totusi, astfel de activitati necesita timp, pe care nu oricine si-l permite.

Sanatate Si Alte Informatii

Bracul german este in general o rasa sanatoasa, dar care poate avea probleme cu urechile, din cauza ce acestea sunt plecate. Nu e un lucru neobisnuit ca exemplarele sa faca otita destul de des, insa daca sunt curatati si otita este depistata din timp, nu are cum sa ii afecteze nici macar pe termen lung.

Speranta lor de viata poate ajunge pana la 18 ani, dar in medie, nu depasesc 12-14 ani. Totusi, pe tot parcursul vietii lor va vor fi niste prieteni de nadejde, de a caror dragoste veti beneficia in continuu, in mod neconditionat.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *