Crezi ca stii cum sa iti hranesti corect bebelusul? Hranirea bebelusului implica numeroase etape dar si provocari mai ales pentru o proaspata mamica. Chiar daca pare dificil trebuie sa stii cum sa ii stabilesti programul de alimentatie celui mic.
Iata cateva sfaturi prin care sa iti poti hrani mai bine bebelusul
Lasa bebelusul sa stabileasca ritmul
In primele luni de viata bebelusul tau va trebui hranit la fiecare doua ore. Trebuie sa fie hranit la sani iar acest proces poate dura intre 15 si 20 de minute.
Semnele care iti indica ca celui mic ii este foame? In primul rand bebelusul va fi nelinistit si isi va misca buzele ca si cand ar suge. Fix in acel moment tu trebuie sa il hranesti.
Atunci cand este nevoie poti combina laptele matern cu lapte praf
Alaptarea este obligatorie in primele luni din viata bebelusului tau. Aceasta aduce numeroase beneficii pentru cel mic. Daca nu il poti alapta la san atunci poti folosi cu incredere laptele praf. Alaptarea trebuie sa se produca in primele sase luni din viata celui mic dupa care poti sa ii introduci in alimentatie produse solide.
Schimbarile pot avea loc
Vei vedea ca in primele doua luni de viata, cel mic va manca din ce in ce mai mult. Oricum trebuie sa tii cont ca nu este recomandat ca nou-nascutul sa stea mai mult de cinci ore fara sa fie hranit. Dar, pe masura ce creste bebelusul tau va manca din ce in ce mai rar si va lua pauze mai lungi intre mese.
Diversificarea se incepe la momentul potrivit
Diversificarea la bebelusi trebuie sa inceapa dupa sase luni. Inainte de a-i diversifica mancarea celui mic trebuie sa acorzi atentie la cateva semne. Mai exact, cel mic trebuie sa poata sta singur in fund, sa isi tina capul drept, sa isi coordoneze bine mainile, ochii si gura si sa isi poata duce singur mancarea la gura.
In acel moment trebuie sa introduci in dieta lui un aliment nou. Trebuie sa ii oferi treptat cate doua sau trei lingurite dupa care poti sa cresti cantitatea recomandata. Nu trebuie sub nicio forma sa adaugi zahar in mancare si nu trebuie sa renunti la alaptare. In momentul in care vei introduce si alte alimente in dieta celui mic acesta va consuma tot mai putin lapte.
Foloseste suplimente nutritionale
Laptele de la san contine numeroase vitamine de care cel mic are nevoie. Acesta este bogat si in fier iar asta ii va asigura bebelusului tau o buna dezvoltare. In general un copil sanatos care este alaptat la san nu are nevoie de suplimente nutritionale. Singura vitamina de care acesta are cu adevarat nevoie este vitamina D, aceasta ajuta la absortia calciului si a fosforului.
Bebelusii trebuie sa consume suplimente pe baza de vitamina D inca din primele zile de viata pana la varsta de un an. Este bine totusi sa discuti cu medicul inainte de a-i administra celui mic toate aceste suplimente. Doar un medic va stii sa iti spuna care este cantitatea ideala.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.