Diferenta de varsta – un factor important in relatia dintre doua persoane?

Diferenta de varsta intr-o relatie

Este o intrebare si o problema abordata dintotdeauna. Mie personal nu asta mi se pare ca ar trebui sa fie intrebarea, ci, cel putin la nivel de Romania, „De ce este diferenta de varsta un taboo?”. Pentru ca este..in Romania avem multe taboo-uri, pentru ca suntem un popor plin de prejudecati, de demagogi, care prefera sa analizeze viata altora decat propria viata.

Indiferent daca diferenta de varsta este sau nu un factor important intre doua persoane care se iubesc, asta este un aspect care ar trebui sa ii priveasca doar pe cei in cauza. Nu sa fie un subiect de dezbatere publica pentru prieteni, familie sau tatele de la bloc. Fiecare face ce vrea cu viata lui, si fiecare isi alege persoana langa care vrea sa fie, dupa propriile criterii. Ca nu sunt intotdeauna pe placul nostru, ca nu le intelegem sau aprobam, asta e partea a doua. Dar alegerea persoanei iubite nu e supusa votarii. Nu persoanele din jur aleg, ci noi. De aceea cred ca e important sa ne respectam deciziile unii altora.

Auzim des „Ia uite ce mos are si asta langa ea”..dar mai mereu nu cunoastem povestea din spatele lor…nu ai de unde sa stii care sunt motivele care i-au adus impreuna. Sa luam un exemplu bine stiu: Celin Dion si René Angélil. Este o diferenta de vreo 30 de ani intre ei daca nu ma insel. Multi zic ca el a ajutat-o mult in cariera. Bun, e adevarat, dar hai sa ne gandim si ca sunt impreuna de atatia ani, si ca daca tot ce ar fi atras-o pe Celin la el erau relatiile, atunci cred ca si-ar fi gasit de mult alt barbat nu?
Sa luam un exemplu si de cealalta parte: femei mai invarsta cu barbati mai tineri:Demi Moore cu Ashton Kutcher. La fel, sunt de multi ani impreuna, se iubesc arata fabulos, chiar daca ea e mai invarsta cu vreo 15 ani, chiar daca are 3 copii, etc.

Pentru a depasi prejudecatile legate de diferentele de varsta, trebuie sa invatam ca nu ceea ce ii poate desparti pe doi oameni din punct de vedere al varstei este important, ci ceea ce aduce doi oameni impreuna. Poate o tanara de 25 de ani cauta un barbat serios, matur, cu care isi poate cladi o viata si o familie linistita. Si gaseste asta la un barbat de 45 sau 50 de ani. Care e problema? Poate un tanar de 25 sau 30 de ani nu e in stare sa ii ofere ceea ce cauta ea. Sau sa zicem ca un tanar de 30 de ani este atras de femeile independente, mature, senzuale dar stilate in acelasi timp..si gaseste asta la o doamna de 40-45 de ani, pentru ca nu a intalnit nicio domnisorica de 20-24 de ani care sa corespunda dorintelor sale.

In viata mereu cautam ceea ce ne face fericiti. De ce nu putem face asta si in ceea ce priveste dragostea si relatiile fara sa fim judecati?

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *