Cum sa treci peste o despartire?

despartire

Ar trebui sa stii ca nimic pe aceasta lume nu este foarte stabil si trebuie inteles faptul ca foarte putine relatii dureaza o viata intreaga. Mai devreme sau mai tarziu, pot aparea unele tulburari sau rupturi si sa te desparti. Ar trebui sa intelegi, in principu, ca nu este nimic foarte stabil, astfel incat o relatie sa mearga si sa nu fie distrusa. Intelegerea acestui lucru se face cu ajutorul unui psiholog sau a unui consilier familial, care sa te ajute sa depasesti aceste crize astfel incat relatia sa supravietuiasca si sa combata o despartire, sa ajungi sa-ti indragesti din nou partenerul si sa-ti intaresti convingerile in bine.

Daca nici metoda cu psihologul nu da rezultate, inseamna ca problema este mult mai grava si in principiu ar trebui sa se termine. O despartire nu inseamna ca a venit sfarsitul lumii. Viata poate merge mai departe, cu o noua experienta. O femeie lasata singura se simte chinuita, se intreaba cum va reusi sa supravietuiasca separata de iubitul ei, cum sa traiasca, si astfel va intra in depresie si nu va constientiza propria ei inutilitate.

In momentul in care relatia s-a incheiat, barbatul va trai un sir de emotii neplacute: soc, durere, confuzie, va simti un sentiment de vinovatie si va cauta cauza, dar in acelasi timp omul care a abandonat relatia va fi chinuit si de manie, de resentimente si mandrie ranita.

Cel mai periculos moment este trecerea de la trecut la viitor, moment in care nu trebuie sa stai cu „capul in nisip”. Deschide ochii si spune-ti ca „o perioada dificila din viata ta tocmai a trecut”. Priveste catre zilele ce vor veni si vezi ce inseamna pentru tine, fiecare dintre ele, obisnuindu-ti treptat trupul si sufletul sa se relaxeze, iar timpul te va vindeca cu fiecare minut care trece.

Umple-ti viata cu activitati care iti fac placere si sa nu-ti fie frica sa te intorci intr-un apartament gol, deoarece prietenul cel mai bun, esti tu. Pentru a face fata situatiei, impiedica sentimentul de vinovatie sa te invadeze. Nu asculta pe nimeni din cei care te acuza si nu respinge pe toata lumea, pentru ca fiecare om are caracterul lui si felul sau de a fi, fiecare om e unic in felul sau.

Sarcina ta este sa sigilezi trecutul sau sa il legi de o piatra grea, pe care apoi s-o arunci in mare. Peste ani te vei putea intoarce la trecut cu un zambet (poate trist) pe buze, dar care cu siguranta nu te va mai afecta.

Tu cum ai trecut peste o despartire?

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *