Cum sa-ti alegi perechea potrivita?

alege perechea potrivita

Prietena mea, care e destul de noncornformita s-a decis sa-ti “aranjeze viata”. Dupa ce au trecut ceva mai multi ani de cand a renuntat la baietii “rai”, care nu au un model in viata si care nu si-ar fi inchis viata printr-o casnicie, a decis ca e timpul sa schimbe tactica trecand la baietii gen “ce se tin de fusta mamei”.

A cunoscut printr-o matusa, care nu-i mai dadea pace cu maritisul, un baiat linistit gen “baiatul mamei”.

Octavian era un baiat cuminte, aratos, cam timorat si mai mult zambea decat vorbea. Insa sa nu credeti ca era vreun prost. Terminase facultea de litere, ceea ce l-ar fi facut demn de un profesor de limba si literatura romana sau de un psiholog bun. Era doar indoctrinat de mama sa, care il sfatuia sa astepte fata potrivita pentru el.

Adina, caci asa o cheama pe prietena mea, nu stia nici ea daca s-a indragostit la un moment dat de el, insa cu certitudine pot spune ca a incercat sa-l schimbe in omul pe care si-l dorea ea, un caracter vulcanic care sa puna piciorul in prag. Numai ca nu s-a intamplat asa. Cert este ca nu poti schimba caracterul unui om. Desigur mai sunt si exceptii, dar acelea sunt rare. Tine de educatia pe care o primesti si de ceea ce ai invatat ca e bine si ca e rau.

Oamenii se nasc cu destine, fiecare avandu-l pe al sau

Nu poti sa alegi un om doar pentru ca iti place din punct de vedere fizic, dar are un caracter pe care crezi ca numai tu il poti schimba. Freud a crezut ca teoria inconstientului va deveni dogma fundamentala a stiintei spiritului, asa cum stiintele vietii sunt marcate de evolutionism. Tot el a avut ideea simpla de a intinde pacientul pe un divan, cu ochii inchisi, si sa spuna tot ce ii trece prin cap. Probabil ca si ea se considera aidoma psihologului.

iubire relatii

Caracterul si atitudinea unui om, sunt felul si modul in care acel om va reactiona la un fapt ce nu tine de el. De abicei caracterul se schimba numai prin educatie si vointa, dar numai pana la o anumita varsta a copilariei, dupa aceasta varsta fiind practic imposibil.

Nu poti sa schimbi un om in ceea ce vrei tu sa fie

Cu caracterul te nasti, iar atitudinea ti-o formezi prin educatie. Insa a schimba atitudinea nu inseamna a-ti schimba viata. Radacinile schimbarii stau in starile emotionale. Poate ca dragostea si bunatatea ar putea schimba multe, dar nu acel ceva cu care te-ai nascut.

Sigur ca posibilitatea de a simti iubirea, exista si prin iubire sa schimbam destine. Dar oare tine de tine? Cert este ca toti crestinii credem intr-o forta suprema, pentru multi dintre noi demonstrata, care ne va aduce la momentul potrivit, persoana potrivita noua.

Salvează

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *