Cât costă un aparat dentar: ține cont de ce implică tratamentul complet

4.4/5 - (5 votes)

Spațiul online abundă de întrebarea „cat costa un aparat dentar?”, iar răspunsurile frecvente fac referire la prețul dispozitivului pentru o singură arcadă. În realitate, însă, tratamentul ortodontic este mult mai complex, iar tu ar trebui să ții cont și de pregătirile premergătoare montării aparatului dentar, respectiv de procedurile adiacente pe care le implică tratamentul în sine.

Pe lângă prețul aparatului, care este influențat de materialul de fabricație, ia în calcul costurile pentru tratarea cariilor, costurile pentru igienizare, precum și costurile pentru activările lunare. Consultă medicul specialist pentru a-ți explica toate aceste lucruri și pentru a face o simulare de tratament, care listează posibilele costuril de achitat. Iată care sunt alegerile care se află în controlul tău, în funcție de ce criterii le vei lua și cum influențează ele prețul.

 

  1. Ține cont de estetica aparatului dentar și de cât de vizibil vrei să fie

Una dintre alegerile care se află în controlul tău este aceasta: cât de vizibil vrei să fie aparatul dentar? Chiar dacă problema medicală dentară nu îți permite să optezi pentru un aparat invisalign, ai la dispoziție alte opțiuni: aparatele dentare din ceramică sau safir. Sunt extrem de populare astăzi și vin la pachet cu avantaje esențiale, în comparație cu aparatele dentare clasice, metalice. În alegerea tipului de aparat dentar este implicată și recomandarea medicului ortodont, de la care nu te poți abate, așa că ține cont de opțiunile pe care ți le pune la dispoziție. Nu uita, însă, că estetica nu mai este un motiv să nu porți aparat.

 

  1. Ține cont de reducerile pe care le poți accesa dacă plătești integral tratamentul

Unele clinici oferă discounturi semnificative pentru plata într-o singură tranșă a tratamentului ortodontic. Aceste reduceri sunt posibile acolo unde se oferă și opțiunea tranșelor lunare, prin care anumiți pacienți pot suporta mai ușor costurile totale de tratament. Costurile implică și procedurile necesare înaintea montării aparatului dentar, cum ar fi tratarea cariilor, dar și intervențiile de igienizare și de activare periodică. Acolo unde problemele de natură dentară sunt avansate, medicul specialist poate realiza un plan de tratament extins pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a nu dezechilibra financiar pacientul.

 

  1. Ține cont de nivelul de confort și de siguranță pe care îl cauți

Teama de medicul stomatolog este extrem de întâlnită în rândul pacienților. Studiile efectuate de specialiștii în psihologie arată că ea este declanșată de traume suferite în copilărie, atunci când tehnica și tehnologia nu erau atât de evoluate, pentru a putea garanta confort. Din fericire, însă, astăzi există și în România clinici de ultimă generație, dotate cu aparatură ultra-modernă, echipate complet, care mizează pe confortul, siguranța și liniștea pacientului. Personalul este bine instruit pentru a comunica asertiv, iar medicii au răbdare și explică fiecare procedură. Nu este o realitate a tuturor clinicilor: alege una potrivită.

 

Familydent.ro, clinica ultra-modernă din București unde să îți faci implant dentar sau tratament ortodontic

Familydent.ro este mai mult decât o simplă clinică stomatologică. Este locul care aduce împreună cei mai buni medici specializați în implant dentar, tratamente ortodontice și nu numai, și care ține cont de confortul pacientului de la A la Z. Întreg personalul este deosebit de amabil, echipamentele sunt de ultimă generație,  tratamentele inovative, iar răbdarea și atenția medicilor sunt impresionante.

 

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *