Cum poti scapa in mod natural de tartru dintilor

Cum poti scapa in mod natural de tartru dintilor

Depunerea de tartru pe dinti poate duce la probleme dentare, cum ar fi inflamatii ale gingiilor si afectiuni mai grave precum boala parodontala. Pentru a preveni acumularea excesiva de tartru si pentru a-l elimina in mod natural, este necesar sa urmezi pana la cele mai mici detalii urmatoarele sfaturi.

Iata cum poti scapa in mod natural de tartrul dintilor

Periaj regulat si corect: Periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi este esential pentru indepartarea placii bacteriene, care ulterior se poate transforma in tartru. Foloseste o tehnica de periaj corecta si o periuta de dinti cu peri moi pentru a nu deteriora smaltul dentar.

Folosirea atei dentare: Ata dentara ajuta la curatarea zonelor greu accesibile pentru periuta de dinti, cum ar fi spatiile dintre dinti. Foloseste ata dentara zilnic pentru a indeparta resturile alimentare si placa bacteriana dintre dinti.

Clatirea bucala: Foloseste apa de gura sau solutii de gargara antibacteriene pentru a reduce numarul de bacterii din cavitatea orala si a preveni formarea placii.

Evitarea alimentelor bogate in zahar: Consumul excesiv de zahar favorizeaza dezvoltarea bacteriilor care duc la formarea placii bacteriene. Redu consumul de alimente si bauturi dulci pentru a preveni acumularea tartrului.

Mestecarea gumelor fara zahar: Guma fara zahar stimuleaza productia de saliva, care poate ajuta la neutralizarea aciditatii din cavitatea orala si la indepartarea bacteriilor.

Consumul de fructe si legume fibroase: Fructele si legumele fibroase, cum ar fi merele, morcovii si telina, pot actiona ca niste periute naturale pentru dinti, ajutand la indepartarea placii bacteriene.

Ulei de cocos: Uleiul de cocos are proprietati antibacteriene si antifungice. Poti incerca tehnica de oil pulling, care implica clatirea gurii cu ulei de cocos timp de 10-15 minute inainte de periajul obisnuit.

Bicarbonat de sodiu: Poti amesteca o cantitate mica de bicarbonat de sodiu cu putina apa pentru a forma o pasta. Aplica pasta pe periuta de dinti si periaza usor pentru a indeparta petele si depunerile de tartru.

Vizite regulate la dentist: Vizitele periodice la dentist pentru curatare profesionala sunt esentiale pentru a indeparta tartrul acumulat in zonele mai greu accesibile si pentru a evalua starea generala a sanatatii dentare.

Hidratare adecvata: Consumul suficient de apa ajuta la mentinerea unui nivel optim de saliva, care poate contribui la neutralizarea aciditatii si la curatarea naturala a dintilor.

Este important sa mentii o igiena orala corespunzatoare si sa consulti un dentist pentru sfaturi personalizate si tratamente adecvate in cazul acumularii de tartru sau a altor probleme dentare.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *