Beneficiile aduse in organismul nostru atunci cand mancam mere

Beneficiile aduse in organismul nostru atunci cand mancam mere
5/5 - (1 vote)

Iti plac merele? Atunci cu siguranta ai auzit ca un mar pe zi tine doctorul departe. Cat este de sanatos acest fruct? Ei bine, in acest articol nutritionistul Gianluca Mech iti va explica cat de sanatoase sunt de fapt merele si de cate mere pe zi are nevoie organismul nostru.

Iata ce sustine nutritionistul

Merele se numara printre  cele mai populare fructe si iti ofera motive bine intemeiate sa le consumi. Acestea sunt fructe sanatoase care vor aduce organismului numeroase beneficii.

„Merele sunt fructe excelente pentru a fi introduse în dieta ta zilnică. Conțin foarte puțin zahăr și o substanță fibroasă, numită pectină, care ajută la controlul absorbției zahărului în sânge. Pectina și celelalte fibre conținute de măr acționează, de asemenea, împotriva colesterolului. De fapt, acestea împiedică absorbția colesterolului și îi facilitează eliminarea. Deci, consumul de mer vă ajută să vă protejați de apariția bolilor cardiovasculare”,  a mentionat nutritionistul Gianluca Mech.

Merele protejeaza impotriva bolilor cadiovasculare dar mai au si multe alte beneficii  „Merele conțin și apă în cantități mari, furnizând astfel corpului nostru lichide. Acestea conțin vitamina A, ce are proprietăți antioxidante, vitaminele B1 și B2, care guvernează principalele funcții ale organismului, vitamina C, care ajută la apărarea sistemlui imunitar și vitamina PP. Una dintre componentele fitochimice ale mărului este quercetina, care ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare, a bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, astmul și chiar contracțiile musculare”,  a mai mentionat acesta.

Merele mai sunt bune si pentru o sanatate orala buna. Daca vrei sa te bucuri de toate beneficiiile sale trebuie sa consumi merele  din culturi organice.

„Merele conțin numeroase săruri minerale, în special potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, fier și fluor. Acesta din urmă transformă mărul  într-un veritabil apărător al sănătății dentare. De asemenea, merele conțin fenoli și flavonoide, substanțe în mod natural antitumorale și prezente atât în pulpă, cât și în coajă, motiv pentru care cel mai corect este să consumăm mărul cu tot cu coajă. Mai mult, este foarte important să alegeți mere cultivate organic, pentru a evita problemele cauzate de pesticide și substanțele chimice utilizate în cultivarea tradițională, care pot fi găsite în coajă”,  a mai explicat nutritionistul.

Vezi si:  Afla care sunt remediile naturale impotriva alergiilor

Este recomandat sa mananci mere doar in anumite perioada a zilei. Iata cand poti face asta „În timpul dietei merele pot fi folosite ca gustare sau  consumate la micul dejun. Nu este recomandat să-l mâncați imediat după mese, iar asta din cauza riscului crescut de fermentare.”

Merele mai sunt cunoscute si pentru faptul ca lupta impotriva cancerului. Cercetatorii francezi au descoperit in anul 2004 ca exista o categorie de antioxidanti in mere numiti procianidine care ajuta la prevenirea cancerului de colon. Un alt sudiu realizat in anul 2007 de catre Universitatea Cornell din SUA a arata ca un anumit aditional din compozitia acestui fruct ajuta la lupta impotriva cancerului de ficat, de colon dar si de san. Mai mult de atat merele, perele si afinele ajuta la scaderea riscului de instalare a diabetului de tip 2.

Daca vrei sa fii sanatoasa atunci trebuie sa mananci cat mai multe fructe si legume.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *