Cum iti poti restructura timpul liber al copilului tau

Orice parinte trebuie sa se ocupe timpul liber al copilul sau si sa incerce sa il ocupe cu fel de fel de activitati. Inca din primii ani de viata cei mici invata cum sa se hraneasca, cum sa se protejeze de pericole sau de accidentari.

Scoala si gradinita se ocupa de educarea celui mic dar si parintele trebuie sa aiba un anumit nivel de implicare. In timpul petrecut acasa, cel mic trebuie sa aiba parte de un program bine stabilit. Orele de masa trebuie sa fie intotdeauna respectate, timpul alocat invatarii trebuie sa fie si el respectat iar activitatile distractive trebuie sa fie incadrate intr-un anumit interval de timp.

Un copil are nevoie de la o varsta frageda de cursuri de sport sau de arta pentru ca sa se invete cat mai responsabil. Jocurile electronice sau urmaritul filmuletelor video nu sunt deloc recomandate celor mici.

Iata cu ce ii poti incarca programul copilului tau

Cursuri de balet

Baletul este o activitate care implica disciplina si care ii va solicita musculatura. Baletul scoate in evidenta latura artistica a copilului si presupune exprimarea emotiilor prin dans. Intreg corpul este solicitat dar si atentia celui mic.

Baletul este foarte tehnic si presupune lucru cu un coregraf de care copilul tau va trebui sa asculte.

Sunt doua tipuri de balet, clasic cel care presupune un costum complet, muzica si coregrafie dar si modern care implica costume simple si un tip de muzica mai modern.

Nu este necesar ca cel mic sa aiba o anumita varsta ca sa poata face balet.

Invatarea unui instrument muzical

Invatarea unui instrument muzical este absolut necesara pentru copii care nu se tem sa isi exprime in mod deschis sentimentele. Poti incepe prin a-l duce la concerte sau direct prin a-l inscrie la un curs de muzica.

In cazul in care este deja atras de muzica va stii exact ce curs isi doreste sa faca.

Sport

Sportul este recomandat pentru toti copii indiferent de varsta pe care o au.  In functie de temperamentul copilului tau ii poti alege cel mai perfect sport pentru el. Daca este o persoana activa atunci poate juca fotbal sau daca este mai interesat de apa il poti scrie oricand la inot.

Orice activitate sportiva este mai mult decat binevenita si ii va ocupa timpul celui mic. Pe langa faptul ca sportul il ajuta sa se disciplineze il mai ajuta si sa se dezvolte armonios. Un copil care face sport de la varste fragede va avea parte intotdeauna de disciplina si va stii inca de mic ca trebuie sa munceasca pentru tot ce isi doreste.

Pictura, sculptura sau design

In functie de varsta pe care o are iti poti indrepta copilul catre unul dintre domeniile mentionate mai sus. Daca cel mic este sensibil si emotiv atunci isi poate gestiona si exprima emotiile prin intermediul artei.

Pictura este un domeniu de care cei mici sunt tot mai atrasi. Daca acesta are talent la desen atunci poate fi o activitate placuta care il va ajuta sa se dezvolte.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *