De ce aparitia bebelusului poate pune in pericol relatia de cuplu

De ce aparitia bebelusului poate pune in pericol relatia de cuplu

Aparitia bebelusului este mereu un motiv de bucurie dar in momentul in care acesta apare, relatia de cuplu poate avea de suferit. Cum este posibil asta? Studiile demonstreaza ca riscul cel mai mare de divort apare atunci cand cuplurile au copii mici sau adolescenti.

Motivele pentru care aparitia bebelusului poate pune in pericol relatia

Depresia postpartum

Aceasta depresie se instaureaza dupa ce femeia naste copilul si inca nu este inteleasa pe deplin de barbatul de langa ea. Femeile ajung in aceasta situatie din sentimentul de vinovatie ca nu isi iubesc asa cum credeau copilul dar si din neputinta. Din acel moment ajung sa se prefaca ca totul este in regula si intervine depresia.

Copilul este privit precum o solutie pentru problemele in cuplu

Daca traiesti cu impresia ca un bebelus iti va salva relatie este foarte gresit. Realitatea a demonstrat mereu contrariul. Lipsa de somn, iritabilitatea si conflictele vor fi la ordinea zilei. In plus pot aparea si divergente in ceea ce priveste cresterea celui mic. Cuplul practic nu va mai avea timp pentru a-si dezvolta relatia si pentru a putea comunica asa cum este recomandat.

Relatia voastra nu este suficient de solida

Atunci cand ai o relatie solida cu partenerul tau copilul nu va aduce atat de multe schimbari. Daca relatia voastra nu suficient de inchegata atunci problemele vor aparea constant. O relatie trebuie sa fie suficient de matura ca sa poata sustine venirea pe lume a unui copil.

Haos in mod continuu

Viata cu un bebelus nu este nici pe departe usoara. Este destul de greu sa cresti un copil mai ales ca uneori venirea pe lume a acestuia poate provoca un adevarat haos. Viata de cuplu iti va fi afectata mai mult decat iti poti da seama. Un copil iti va ocupa tot timpul si nu te vei mai putea ocupa de partenerul tau, in plus cariera ta va fi pusa pe pauza. In mod sigur pentru tine va fi destul de dificil sa gestionezi aceasta situatie si vei avea un comportament destul de tensionat dar asta va trebui sa se schimbe. Incearca sa discuti cu partenerul tau si sa vezi ce este de facut.

A fi parinte este destul de dificil

Atunci cand aflam ca urmeaza sa devenim parinti ne gandim doar la partile frumoase si uitam sa luam in calcul si partile mai putin frumoase care vor urma. A fi parinte inseamna si stres, te vei gandi mereu la copilul tau si la starea lui de sanatate. Sunt anumite persoane pentru care a fi parinte inseamna o responsabilitate foarte mare. Cu siguranta ai intalnit femei care ar fi facut orice pentru copilul lor si care si-au abandonat relatia de cuplu. Aceasta atitudine nu este una tocmai in regula, trebuie sa stii cum sa gestionezi fiecare situatie si cum sa te imparti intre copil si partenerul de viata.

Aparitia unui copil poate pune in pericol relatia de cuplu doar in conditiile in care aceasta relatie nu este suficient de solida.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *