Avantajele mentale si emotionale ale sportului

Avantajele mentale si emotionale ale sportului

Cu totii stim ca sportul are numeroase beneficii asupra starii noastre fizice. Daca te vei antrena in mod constant atunci vei vedea ca sportul are numeroase beneficii mentale si emotionale. Daca vei face miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi vei avea parte de rezultatele pe care le doresti mult mai repede.

   Iata care sunt beneficiile aduse de sport

Iti imbunatateste starea de spirit

Daca vrei un plus de relaxare si de fericire trebuie sa faci sport. Doar asa vei reusi sa eliberezi niste substante in corpul tau care te vor ajuta sa te simti mai fericita si mai relaxata. In timp ce te  antrenezi corpul nostru produce endorfine si asta te va ajuta sa reduci senzatia de oboseala.

Sportul reduce stresul

In momentul in care te implici in mai multe activitati fizice gandurile iti sunt distrase de la toate problemele. Exercitiile fizice iti capteaza intreaga atentie si iti este mai usor sa te focusezi pe ele. Gandeste-te ca asa vei reusi sa elimini toate energiile negative din corpul tau si vei reusi sa te gandesti mai mult la ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine.

Sportul te ajuta sa ai mai multa incredere in tine

Sportul te ajuta sa ai mai multa incredere in tine si sa te pastrezi intr-o forma de invidiat. In plus pe masura ce abilitatile tale cresc vei fi tot mai satisfacut de rezultatele pe care le vei obtine. Vei vedea cum increderea in tine va creste si te vei simti mai frumoasa si mai puternica.

Sportul te ajuta sa iti cultivi abilitatile de lider

Un sport in echipa precum fotbalul sau baschetul te va ajuta mai mult decat iti dai seama. Vei vedea cum aceste doua sporturi te vor ajuta sa iti dezvolti abilitatile de leadership. Faptul ca sunteti implicati in activitati sportive si ca vei lucra in echipa vei reusi sa iti dezvolti anumite abilitati. Toate astea te vor ajuta sa ai mai multa incredere in tine si ca rezultatele tale sa fie mult mai bune.

Te ajuta sa iti dezvolti abilitatile de comunicare

Sporturile in echipa au nevoie de mai multa comunicare. Jucatorii isi vor exprima liber ingrijorarile, sperantele sau dezamagirile si asta va va ajuta sa deveniti mai apropiati. Prin comunicare veti reusi sa aveti parte de rezultate mai bune. In plus veti purta mereu discutii cu antrenorul vostru iar asta va va ajuta sa fiti mai apropiati. Conteaza foarte mult sa aveti o echipa bine sudata iar pentru asta aveti nevoie de comunicare.

Te face mai disciplinat

Sportul inseamna multa disciplina. Ca sa poti avea succes in acest domeniu trebuie sa fii foarte bine organizat. Nu vei reusi sa te tii de un anumit program daca nu dai dovada de disciplina in tot ceea ce faci. Totodata daca vei practica un sport care necesita munca in echipa atunci vei vedea cum activitatile tale ii vor influenta si pe cei din jurul tau. Cu cat esti mai disciplinat cu atat vei fi mai multumit de rezultate.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *