Tort cu visine, mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

5/5 - (5 votes)

Tortul cu visine, mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide are un mare succes. Daca il vei realiza asa cum se specifica in reteta vei vedea ca atat aspectul fizic cat si gustul vor fi impresionante.

Ingrediente:

Pentru blat:

7 oua

4 linguri de ulei

7 linguri de zahar

100 gr de lapte batut

11 linguri de faina

1 plic de praf de copt

2 lingurite de vanilie

un praf de sare

Pentru jeleul de visine :

500 gr de visine congelate

3 linguri de zahar

3 linguri de amidon

Pentru crema de ciocolata cu unt de arahide este recomandat

250 ml frisca lichida

250 gr de ciocolata 50 % cacao

150 gr de unt de arahide

4 linguri de lapte

1 lingurita esenta de rom

Pentru crema de mascarpone ai nevoie de:

500 gr mascarpone

3 lingrui de zahar pudra

coaja rasa de la o portocala

2 lingurite vanilie

Mai poti pune in plus:

200 ml de frisca lichida

100 gr de smantana de tara

2 linguri de zahar pudra

suc de portocale natural cu care sa insiropezi blatul

trandafiri din zahar

bilute din pasta de zahar

perlute

fluturi din napolitana

Blatul se prepara simplu, separa cele 5 oua dupa care galbenusurile si cele doua oua ramase se mixeaza. Adauga uleiul, vanilia si laptele batut. Incorporeaza faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor cu o spatula de silicon. Tapeteaza cu o hartie de copt o tava rotunda, toarna blatul si da-l la cuptor pt 35 de minute. Dupa ce s-a racit il tai in trei foi.

Vezi si:  Tort cu ciocolata si fructe goji

Jeleul de visine: Pui intr-o cratita visinile cu zaharul, pui cratita pe foc si o lasi sa fiarba timp de  3 -4 minute. Dizolvi amidonul in 3-4 linguri de apa rece si il torni peste visine, amesteci pana se ingroasa. Il iei de pe foc atunci cand este gata si te apuci de pregatirea tortului. Iei prima parte din blat pe care o insiropezi cu suc de portocale si torni jeleul cald dupa care il nivelezi. Il acoperi cu o folie si il dai la frigider.

Crema de ciocolata cu unt de arahide: Pui intr-un vas din inox ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida. Transferi vasul pe o baie de aburi si amesteci pana cand ciocolata este complet topita. Iei vasul de pe foc si dai crema la frigider 3 – 4 ore. Dupa acest timp scoti crema de la rece o mixezi , adaugi untul de arahide si esenta de rom. La final pui putin lapte.

Crema de mascarpone: Mixezi mascarponele rece cu zaharul pudra dupa care adaugi coaja rasaa de potrocala si vanilie. Scoti tortul de la frigider , pui crema de mascarpone peste jeleul inchegat dupa care o nivelezi. Asezi urmatoarea foaie de blat o insiropezi pui crema de ciocolata si o nivelezi. Pui la final ultima foaie de blat si o insiropezi. Dai tortul la frigider peste noapte. Pregatesti frisca lichida si o mixezi pana cand isi dubleaza volumul, adaugi zaharul pudra , smantana si mixezi putin astfel incat sa se incorporeze bine. Scoti tortul de la frigider si il imbraci in frisca si il decorezi in functie de preferinte dupa care il mai dai o ora la frigider.

Vezi si:  Tort delicios cu nuca

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *