Mancare de paste cu carne tocata

Mancare de paste cu carne tocata
Mancare de paste cu carne tocata
Rate this post

Pentru astazi v-am pregatit o mancare de paste cu carne tocata. Unii o numesc budinca, unii o numesc pur si simplu “paste cu carne”. In orice caz, are un gust super bun, mai ales daca respectati cu atentie cantitatile ingredientelor, cat si modul de preparare.

Aveti nevoie de:

  • 500 g paste: ele pot fi atat paste in format mic, cat si in format mare
  • 500-600 grame de carne tocata de porc sau de vita;
  • o cutie de rosii la conserva, daca se poate sa fie taiate cubulete;
  • 10-15 grame de pasta de tomate;
  • 250 ml vin alb;
  • 100 de grame de kaiser, care sa aiba si un pic de grasime;
  • 300-350 de grame de branza ( cascaval sau mozarella) rasa;
  • 100 grame de branza feliata sau facuta cubulete;
  • 4 oua
  • 2- 4 bucati curatate de usturoi;
  • 1 ardei gras taiat marunt, de preferinta in forma de cuburi;
  • o ceapa mare alba;
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui sau de canola;
  • 1-2 lingurite fara varf de cimbru, in functie si de gust
  • sare, piper si un pic de unt;

Modul de preparare:

Se fierb pastele cu un pic de sare pana dau in clocot si se lasa cateva minute. Separat, se toaca legumele si se calesc intr-o tigaie inalta, in care se adauga treptat si carnea tocata, precum si pasta de rosii si un pic de vin. Dupa 10-15 minute de stat in tigaia incinsa, se toarna restul de vin si se adauga cimbrul.

Apoi, se micsoreaza intensitatea focului si se lasa 30-45 de minute la prajit, pana ce carnea absoarbe vinul si se prepara asa cum trebuie.

Separat, luati o tava si tapetati-o cu unt si faina, dupa care umpleti-o cu straturi alternante de paste si carne, dupa plac, nu inainte de a condimenta carnea dupa gust. Dupa ce ati terminat de pus pastele si carnea, turnati uniform smantana cu brana rasa, dupa care asezati feliute subtiri de cascaval si de kaiser.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *