Sarmalele sunt atat de bune incat au facut inconjorul lumii. Sunt printre putinele feluri de mancare traditionale romanesti care plac tuturor, mai ales daca sunt si prezentate asa cum trebuie. Pentru azi v-am pregatit o reteta de sarmale, usor de facut si relativ simpla, care o sa va indrume pas cu pas cu privire la ce anume aveti de facut pentru a va reusi sa le faceti.
Ingrediente necesare
Aveti nevoie de:
- o oala (gasiti produse foarte faine aici);
- 1,5 kilograme de carne de porc maruntita;
- 300 de grame de ciolan afumat de casa;
- 2-3 cepe albe de dimensiuni medii, curatate;
- 200 de grame de orez;
- marar;
- cimbru;
- sare si piper dupa gust;
- dafin;
Mod de preparare sarmale
Inainte de a va apuca efectiv de sarmale, e bine sa gustati varza, sa vedeti daca nu cumva varza e prea dulce. Daca e prea dulce, cateva linguri de bulion vor rezolva problema. De asemenea, bucatile de carne trebuie sa aiba un pic de grasime, intrucat fara grasime varsa nu se va fragezi, iar sarmalele vor avea o textura uscata, mai ales pe interior.
E foarte important sa aveti grija ca apa sa patrunda pana la fundul oalei. Pentru a nu risca ca cele din partea de jos sa se prinda si sa afume intreaga oala, va recomandam sa scuturati din cand in cand oala, dar si sa faceti un pat de varza la fundul oalei.
Carnea se amesteca cu orezul si cu ceapa taiata anterior in bucati mici. Puteti adauga si foi de dafin maruntite in umplutura. Nu introduceti bucatile de costita sau de ciolan in umplutura, intrucat ele se vor pune intre straturile de sarmale. Peste amestec se toarna 100-150 ml de apa si se mai amesteca pana ce capata o textura cat de cat omogena.
Se ia o frunza de varza murata/fiarta in mana, se intinde, iar in mijloc se pune amestecul de carne, dupa care se impatureste inchizand mai intai partile superioare si “aruncand” partile laterale una peste cealalta. Cantitatile de ingrediente descrise mai sus ar trebui sa va ajunga pentru 40-50 de sarmale, astfel ca ele trebuie puse intr-o oala incapatoate. Intre straturile de sarmale se adauga bucatile de costita afumata sau de ciolan si se mai completeaza apa din cand in cand.
Oala se pune pe aragaz sau in cuptor la foc mediu pana da in clocot, iar apoi se lasa sa fiert pentru inca 2-3 ore, cu mentiunea ca bulionul trebuie pus treptat. Se servesc cu mamaliga si smantana, dupa bunul plac.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.