Tort cu crema de cacao

tort cu cacao
4.5/5 - (6 votes)

Gateste cel mai simplu si delicios tort cu nuca. O reteta simpla, usor de preparat pentru gospodinele incepatoare.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 oua;
  • 200g zahar;
  • 10 linguri de apa;
  • 160g nuca macinata;
  • 140g faina;
  • 30g cacao;
  • esenta de rom;
  • 1 prat de copt;

Prepararea blatului

Galbenusurile le frecam cu zaharul si se adauga cate o lingura de apa, amestecand continuu pana obtinem o crema fina.
Intr-un castron separat amestecam faina, nuca macinata, cacao, esenta, praful de copt. Aceasta compozitie se pune putin cate putin in crema de galbenusuri.
Se adauga la sfarsit albusurile batute spuma.
Compozitia finala obtinuta se toarna intr-o forma de tort unsa si tapetata si se coace 25 de minute la foc potrivit.

Pregatirea cremei

Pentru crema avem nevoie de urmatoarele:

  • 200g nuca macinata;
  • 100 ml lapte;
  • 2 linguri zahar;
  • 400 ml frisca;
  • 1 pliculet gelatina (10 g);

Modul de preparare

Laptele cu cele 2 linguri de zahar se pun la foc. Separat se dizolva gelatina in putina apa rece. Se adauga laptele fierbinte, apoi se adauga nuca macinata. Acest amestec se lasa la racit dupa care se adauga frisca batuta.

Prezentarea si servirea

Blatul se taie, se insiropeaza si se umple cu crema, pastrand crema si pentru ornat. Deasupra se mai poate orna cu nuci si bacatele de ciocolata

Pofta buna!

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *