Tort cu ciocolata si fructe goji

Tort cu ciocolata si fructe goji
4.3 (85%) 4 vote[s]

 

Tortul cu ciocolata si fructe goji este usor dietetic deoarece blatul se face cu indulcitor. Este un desert ideal atat in zilele calduroase de vara cat si in cele de iarna. Ornarea cu fructe goji se face in functie de cum doresti. Cu siguranta este un produs cu care vei reusi sa iti impresionezi toate rudele.

Ingrediente:

5 oua

4 ml indulcitor

2 linguri de faina

7 linguri de nuca macinata

Un plic de praf de copt

400 ml de lapte

4 grame de cafea solubila

2.5 ml indulcitor

Pentru crema de ciocolata

200 g smantana 35% grasime

80 g de ciocolata neagra

2.5 ml indulcitor

Pentru glazura

150 g ciocolata neagra

50 g unt

4 linguri de lapte

Pentru decor

O lingura banuti de cuvertura alba

2 linguri de fructe goji

Mod de preparare:

Pentru blat: se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma dupa care poti adauga 4 ml de indulcitor sau echivalentul a 50 g de zahar. Mai poti adauga si nuca, faina si praful de copt. Dupa care omogenizezi intreaga compozitie cu o spatula de jos in sus astfel incat aceasta sa ramana aerata. Torni compozitia intr-o forma rotunda pregatita in prealabil cu foaie de copt si se  lasa la cuptorul preincalzit la foc mic timp de 30 de minute dupa care se lasa la racit.

Pentru insiropat : se incalzeste laptele, se spumeaza apoi se toarna  peste cafeaua solubila. Mai poti adauga si 2.5 ml de indulcitor dupa gust apoi amesteci usor.

Pentru crema: se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ciocolate fondue, o lasi la racit dupa care torni peste smantana ( aflata la temperatura camerei). Dupa gust mai poti adauga si 2.5 ml de indulcitor.

Pentru glazura: se topeste ciocolata neagra impreuna cu laptele , intr-un ibric la foc mic. Amesteci departand din cand in cand de flacara ca sa nu se arda. Atunci cand ciocolata s-a topit poti stinge focul si adaugi untul amestecand foarte bine. Dupa ce untul s-a topit se lasa la racit.

Pentru montare: poti taia blatul in doua foi pe care le insiropezi. Asezi prima foaie de blat dupa care pui crema de ciocolata, pui a doua foaie de blat si torni glazura de ciocolata peste tort.

Pentru decor: topesti banutii de cuvertura alba pe baie de abur dupa care lasi compozitia la racit. Ornezi cu ajutorul unei linguri compozitia facuta si desenezi crengute sau orice altceva iti doresti. Poti decora cu fructe goji uscate si poti realiza floricele, boboci de flori sau daca doresti sa ai parte de un efect mai deosebit poti macina aceste fructe la rasnita de cafea.

Acesta se pregateste destul de usor , 30 de minute este timpul de coacere iar intreagul tort iti va lua maxim 2 ore. Acest tort se face instant remarcat prin aspectul fizic deosebit dar si gustul cu totul unic.

Tortul de ciocolata cu fructe goji este cel mai delicios tort pe care il poti pregati pentru persoanele dragi din viata ta.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *