Budinca cu branza de vaci

budinca Branza Vaci
Budinca cu branza de vaci
5 (100%) 3 votes

Va prezint o reteta simpla de budinci de paste fainoase care se adreseaza gospodinelor tinere, incepatoare in arta culinara, aceste retete avand un grad redus de complexitate.

Ingrediente necesare:

Pentru o portie de budinca avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500g paste fainoase (macaroane);
  • 500g branza de vaci;
  • oua – 3buc;
  • 100g unt (margarina);
  • 50g smantana
  • sare – un varf de cutit;
  • 60g pesmet;

Pentru sosul folosit la budinca de paste fainoase sunt necesare urmatoarele:

  • galbenusuri – 3buc;
  • 30g faina;
  • 500 ml lapte;
  • 50g zahar sau dupa gust;

Operatii pregatitoare:

Pastele fainoase se fierb in 3 l apa in clocot, la care s-a adaugat o lingurita de sare.Se lasa la foc slab circa 15 – 20 minute, se da deoparte de pe foc si se mai lasa in apa clocotita 15 minute. Se strecoara si se clatesc cu apa rece.
Intre timp, se pregateste o cratita pe care o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet.

Modul de preparare:

Pastele fainoase se aseaza in cratita pregatita, unsa si tapetata, alternanativ-un strat de macaroane, un strat de branza de vaci amestecata cu oua si smantana, on asa fel incat deasupra sa se puna un strat de branza.Se presara untul taiat bucatele.
Preparam sosul, amestecand faina cu galbenusurile si laptele.
Se toarna sosul deasupra si se da la cuptor la foc potrivit 30 minute.

Prezentarea si servirea:

Budinca poate servi cald sau rece si dupa gust se pot pune cele 50g de zahar.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *