Top cele mai bune carti motivationale

carti motivtionale
4.3/5 - (3 votes)

In acest articol as vrea sa prezint cateva dintre cele mai utile si interesante carti de motivare personala pe care eu le-am citit pana in prezent. Acest top reflecta o opinie personala si subiectiva. Le recomand pe fiecare in parte pentru motivele mentionate mai jos.

Prima carte despre care as vrea sa vorbesc in acest top este De vorba cu Emma, scrisa de Vitali Cipileaga. Aceasta carte este bine cunoscuta in randul cititorilor pasionati si a fost apreciata de oameni cu gusturi cat se poate de diferite, ceea ce demonstreaza numai unicitatea si universalitatea sa.

Urmatoarea carte pe care as vrea sa o prezint pe scurt este Arta fericirii. Manual de viata scrisa de cei doi autori, Dalai Lama si Howard C. Cutler. Este de la sine inteles ca aceasta carte trebuie neaparat citita de cei interesati de cartile motivationale, datorita renumitului Dalai Lama, care a impartasit cu noi secretele unei vieti de succes.

O alta carte despre care as vrea sa vorbesc in acest top este Un pamant nou. Trezirea constiintei umane. scrisa de Eckhart Tolle, un autor foarte original din punctul meu de vedere. Trezirea constiintei umane reprezinta schimbarea perspectivei asupra lumii inconjuratoare, perspectiva ce ne este oferita de acest autor sub o forma neasteptata.

O carte foarte importanta datorita subiectului abordat ar fi Lectii de magie. Cum sa-ti cultivi creativitatea, scrisa de Elizabeth Gilbert. Creativitatea este una dintre cele mai importante caracteristici umane si mie cel putin imi este imposibil sa imi imaginez cum ar fi lumea daca nu ne-am folosi si de puterea imaginatiei atunci cand am lua anumite decizii importante. Aceasta autoare ne dovedeste prin cartea ei faptul ca in cea mai mare parte a timpului, vietile noastre sunt conduse de creativitate, ce trebuie dezvoltata la randul sau prin diferite exercitii zilnice, menite sa ne tina mintea activa si sa ne ajute sa evoluam.

Codul inteligentei de Augusto Cury este un fel de biblie a cartilor motivationale, trebuie cu siguranta parcursa macar o data in viata. Felul in care alegem sa traim este constant marcat de viziunea noastra asupra sinelui, de aceea, trebuie sa ne adaptam anumitor reguli ale constiintei, pentru a putea sa ne cunoastem mai bine si astfel sa ne folosim de inteligenta noastra nativa, completata de inteligenta dobandita pe parcursul vietii. Acest supranumit “cod” este ghidul ideal pe care oricine ar trebui sa il urmeze pentru a putea trai o viata plina de satisfactii.

Trebuie neaparat sa mentionez si Strapungerea spre fiinta. Etapele maturitatii umane, scrisa de Karlfried Graf Durckheim, ce m-a impresionat foarte tare atunci cand am citit-o. Este o carte care de asemenea ne ofera anumite etape de urmat spre a ajunge la desavarsirea fiintei noastre. Maturitatea la care se refera autorul este insa cea psihologica si nu cea fizica, de aceea trebuie acordata mai multa atentie sensului cuvintelor din aceasta carte, care ne pot pacali la prima vedere prin aparenta lor superficialitate.

Ultima carte pe care as dori sa o mentionez in acest top este Secretele succesului in era digitala. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent, scrisa de Dale Carnegie si Brent Cole. Cred ca este una dintre cele mai cunoscute carti de dezvoltare personala si nu putea lipsi nici din topul meu. Cum noi traim in prezent intr-o era digitala, sfaturile acestor autori sunt lesne de urmat pentru a nu ne pierde identitatea. Dale Carnegie este unul dintre cei mai apreciati autori din aceasta sfera iar aceasta este cea mai de succes carte a sa, care a schimbat vietile multor oameni pe parcursul timpului. O recomand cu caldura pentru oricine nu stie exact cu ce sa inceapa, atunci cand vrea sa citeasca despre dezvoltarea personala.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *