Torturile, alaturi de prajituri, inghetate, fursecuri, fac parte din produse zaharoase si anume din produsele de cofetarie. Torturile reprezinta desertul de nelipsit de la orice fel de aniversare. Acestea fiind usor digestibile si consumate in cantitati moderate, ridica glicemia sangelui. De aceea sunt indicate persoanelor cu un consum mare de energie.
Rezumat:
Despre blat
Cel mai usor blat de tort preparat in casa este din pandispan sau “Pain d”Espagne’.
Pentru blaturi in retete folosim oua.
E important de stiut faptul ca pentru produsele in care se folosesc ouale, cantitatile folosite se calculeaza tinand cont ca un ou are 60g (acest rezultat s-a obtinut cantarind oua de mai multe marimi si intregi si facand media lor).
La pregatirea pandispanului, ouale trebuie sparte cu atentie fara a rupe membrana galbenusului. Oricat de putin galbenus va trece in albus, acestea nu se vor mai putea bate spuma.
Albusurile se pot bate fie cu un tel sub forma de para fie cu mixerul. Spuma trebuie batuta bine, incat va capata un aspect de zapada intarita.
Sfaturi
- Tava se pregateste dinainte, ungand-o cu ulei sau margarina si tapetata cu faina.
- Cuptorul se va incalzi cu cel putin o jumatate de ora inainte de coacere.
- In cazul in care blatul este gros acesta se va incerca cu o scobitoare.
- Pentru a nu deveni cleios, blatul nu se va da la rece, ci se va pastra un timp la temperatura bucatariei.
- Taierea tortului se va face numai dupa ce sa racit.
- Torturile se servesc pe farfurii rotunde de sticla sau cristal pe care se pot pune servetele din hartie dantelata.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.