Sosul bechamel este cunoscut in toata lumea ca fiind un sos alb care sta la baza mai multor feluri de mancare. Este in principiu un sos alb de provenienta frantuzeasca, care sta la baza altor sosuri, precum si a altor sosuri de mancare. Numele sosului se pare ca provinde la la marchizul de Bechamel, iar data oficiala la care a fost publicat pentru prima data a fost oe 31 decembrie in 1651, in Le Cuisinier François.
Pentru sosul bechamel aveti nevoie de:
- 5 lingurite de unt;
- 4 linguri de faina;
- 4 cupe de lapte;
- jumatate de lingurita de sare sau chiar o lingurita, in functie de gust;
- jumatate de lingurita de nucsoara;
Mod de preparare:
In mod traditional, acest sos se prepara topind o cantitate de unt cu aceeasi cantitate de faina si lapte. Totusi, modul de preparare modern consta in topirea completa a untului si adaugarea de faina pana ce devine un amestec omogen si un pic auriu. De regula, aspectul auriu ar trebui sa apara dupa 6-7 minute. In acelasi timp, intr-o oala separata fierbeti laptele, dupa care adaugati treptat, cate o lingura, mixtura de unt si faina. Amestecati timp de 10 minute, dupa care luati-l de pe foc. Asezonati, dupa gust, cu sare si/sau nucsoara.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.