Cateva lucruri care trebuie stiute in bucatarie

accesorii pentru bucatarie
Cateva lucruri care trebuie stiute in bucatarie
4 (80%) 2 votes

Cum probabil atunci cand vine vorba de gatit intotdeauna nu stim suficient de multe, iata cateva sfaturi care va vor face viata mai usoara in bucatarie:

    • Evita sa folosesti la incalzirea alimentelor recipientele facute din plastic, foloseste pentru acest lucru vasele din ceramica sau sticla. Plasticul, prin incalzire, elibereaza substante nocive organismului uman care trec in mancare. Acelasi lucru se intampla daca folosesti recipientele de plastic pentru a transporta mancaruri grase, foarte sarate sau acide.
    • Daca vrei sa faci prajituri la care folosesti albus de ou, adauga o jumatate de plic de praf de copt la baterea albusului si vei vedea ca prajiturile tale vor creste foarte frumos.
    • Stoarce frisca batuta cu zahar de zerul pe care il lasa daca vrei sa aibe un gust bun si o forma frumoasa la prajituri.
    • Daca vrei sa nu mai ai probleme cu cocoloasele la mamaliga, stropeste malaiul cu apa rece inainte de a il pune la fiert.
    • Conservantul pus in produsele pe care vrei sa le pastrezi la borcan mai multa vreme strica gustul acestora. Poti folosi banala aspirina pisata daca vrei rezultate multumitoare si pe deasupra este si folositoare sanatatii.
    • Partea cea mai rece intr-un frigider se afla imediat sub congelator si partea cea mai calda se afla in partea de jos a frigiderului, unde se pastreaza fructele si legumele.
    • Friptura pe gratar cu cat este mai arsa si contine mai multe parti carbonizate, cu atat contine mai multe elemente cancerigene.
    • Pentru a vedea care dintre nuci sunt cele bune trebuie sa le pui intr-un vas cu apa. Cele seci vor pluti, cele stricate se vor lasa incet la fundul vasului iar cele bune se vor lasa repede la fund. Dupa aceasta operatiune lasi nucile sa se usuce la soare si le poti folosi.
    • Daca vrei sa opresti din fermentatie varza murata adauga 5-6 pastile de aspirina pisata.
    • Daca vrei ca lamaia sa fie cat mai parfurmata si mai aromata, mai ales daca este folosita la ceaiuri, trebuie sa o oparesti inainte rapid, fara a o tine mai mult de cateva secunde in apa fierbinte.
    • Pentru o supa gustoasa de gaina este bine ca gaina sa o pui la fiert in apa fierbinte si nu in apa rece.
  • Pentru maioneza, daca vrei sa folosesti mai putine oua, adauga cartofi fierti, calduti si bine zdrobiti.
  • Untul inainte de a-l folosi pentru ornarea unui preparat trebuie incalzit numai pe baie de aburi, pe foc direct se deterioreaza, ii scade calitatea si aspectul.
  • Daca vrei ca frisca batuta sa isi pastreze mai mult timp consistenta, adauga la fiecare kilogram de frisca o lingurita de gelatina.
  • O aroma placuta, usor picanta, o vor avea castravetii pusi la acrit daca in borcan se aduga si cateva cuisoare.
  • Branzeturile se pot parfuma si aroma intr-un mod deosebit cu ajutorul mentei.
  • Daca vrei sa ai o dulceata care va rezista mai mult timp si nu se va zaharisi, trebuie sa stergi din cand in cand cu o carpa curata inmuiata in apa rece marginea vasului in care o prepari.
  • O cafea preparata la ibric nu trebuie lasata sa fiarba. Prin fierbere se pierde o parte din oxigen devine grea si isi pierde aroma si gustul. Cafeaua se adauga inainte de primul clocot si daca din neatentie ai scapat-o in clocot, adauga imediat putina apa rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *