Reteta de profiterol (eclere mini)

Reteta de profiterol (eclere mini)
Reteta de profiterol (eclere mini)
Rate this post

Dintotdeauna mi-au placut eclerele cu crema de vanilie si ciocolata deasupra. Sunt usor de facut, delicioase si foarte gustoase. Cum imi place sa gatesc in bucatarie, dulciuri preparate in casa, cu ingrediente proaspete, am zis sa incerc sa fac minieclere. Sunt usor de mancat si arata mult mai bine, asa micute cum sunt ele.

Ingrediente

Aluatul de coji

250 ml apa
75 ml ulei
150 g faina
5 oua
un varf de sare

Crema de vanilie

1 l lapte;
7 linguri faina;
250 g zahar;
2 plicuri zahar vanilat;
100 g margarina

Mod de preparare profiterol

Se pune apa la fiert cu sarea si uleiul.Cand a inceput sa fiarba se adauga faina si se amesteca rapid, timp de cateva minute, pana cand incepe sa se omogenizeze foarte bine aluatul si sa se desprinda de tot de pe vas. Se ia de pe foc si se lasa 10 minute la racit. Apoi, se adauga ouale, rand pe rand, se amesteca bine pana devine o crema moale si elastica.

Cu o lingura unsa cu ulei, se ia aluatul si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Formati gramajoare rotunde si lasati timp de 25 de minute la foc mediu.

Crema de vanilie: Laptele se amesteca cu zaharul si vanilia, se adauga faina si se pune la foc mic. Cand incepe sa dea in clocot, aceasta se va ingrosa usor usor timp de cateva minute. Se adauga margarina si se mai lasa sa stea timp de 10 minute. Amestecati incontinuu pentru a nu se prinde de vas.

Cojile de eclere se desfac in jumatate si se umplu cu crema de vanilie. Deasupra le putem pudra cu zahar sau le putem pune o glazura de caramel sau de ciocolata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *