Budinca cu sunca si cascaval

budinca Sunca Cascaval
Budinca cu sunca si cascaval
4 (80%) 1 vote

O alta reteta foarte simpla pentru incepatori este budinca cu sunca presata si cascaval.

Ingrediente necesare:

Pentru o portie de budinca avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 300g paste fainoase (macaroane);
  • 300g sunca presata;
  • 300g cascaval;
  • 100g unt (margarina);
  • 4buc oua
  • sare dupa gustt;
  • 60g pesmet;
  • 4 linguri sos rossi

Operatii pregatitoare:

Pastele fainoase se fierb in 3 l apa in clocot, la care s-a adaugat o lingurita de sare.Se lasa la foc slab circa 15 – 20 minute, se da deoparte de pe foc si se mai lasa in apa clocotita 15 minute. Se strecoara si se clatesc cu apa rece.
Cascavalul se rade si sunca se taie marunt.
Albusurile se bat spuma.
Se pregateste o forma (tava, cratita), se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.

Modul de preparare:

Pastele fainoase se amasteca cu sunca taiata, cascavalul ras, galbenusurile si la sfarsit albusurile batute spuma. Se aseaza in forma si se presara cu bucatele de unt. Se dau la cuptor 30 minute.

Prezentarea si servirea:

Se servesc fierbinti cu sos de rosii si verdeata deasupra.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *