Cartile pe care trebuie sa le citesti in 2020

Cartile pe care trebuie sa le citesti in 2020
4.3/5 - (3 votes)

In fiecare an trebuie sa te dezvolti. Cartile te ajuta sa vezi lumea cu alti ochi si sa inveti mai multe lucruri. O singura carte te poate ajuta mai mult decat iti dai seama. Poti invata despre cultura unui alt popor sau poti sa te cunosti mai bine. Cartile te vor ajuta sa intelegi mai bine lumea in care traiesti si te vor determina sa devii mai buna.

Iata care sunt cartile pe care trebuie sa le citesti in acest an

“ Sapiens. O scurta istorie a omenirii “ scrisa de Yuval Noah Harari

Cartea a fost publicata in Israel in anul 2011 si a devenit un bestseller international. Aceasta a fost tradusa in peste 40 de limbi.

Acum 100.000 de ani pe Pamant era sase specii de oameni. In prezent se afla una singura, si anume Homo sapiens. Ce s-a intamplat cu celelalte specii? Cum am ajuns noi sa fim stapanii planetei.  In aceasta carte vei primi raspunsurile la toate intrebarile tale.

“ Viata dupa Auschwitz” scrisa de Eva Scloss si Karen Bartlett

In aceasta carte avem parte de povestea Evei Schloss care dupa cel de al Doilea Razboi Mondial contiuna sa supravietuiasca la Auschwitz. Aceasta se imprieteneste cu Anne inainte de razboi in Amsterdam doar ca Anne nu reuseste sa supravietuiasca razboiului.

“ Generalul armatei moarte “  scrisa de Ismail Kadare

Aceasta carte a fost realizata in anul 2011 si este o carte in care vei putea gasi toate urmarile neplacute ale razboiului. Vei descoperi cum moartea si razboiul pot transforma sufletul unui om.  Chiar daca persoanele care mor nu sunt deloc apropiati tie tot te marcheaza si iti intuneca sufletul.

“ Raul care ne desparte “ scrisa de Ngugi wa Thiong`o

Scriitorul Ngugi wa Thiong`o aduce in atentia cititorilor cateva intrebari esentiale. Ce reprezinta religia pentru noi? Ce rol are aceasta in viata noastra? Romanul ne duce direct in atmosfera Africii exotice, a unui trib din Kenya departe de civilizatie. Religia si civilizatia destul de inapoiate ne vor soca dar ne vor pune pe ganduri.

“ Nimic de invidiat. Vieti obisnuite din Coreea de Nord” scrisa de Barbara Demick

Viata nord-coreenilor a fost mult mai grea fata de cea a noastra in  perioada comunismului. In aceasta carte vei descoperi sase povesti de viata ingrozitoare a unor oameni care au avut o viata cumplita in propria lor tara. Acestia s-au saturat de atatea suferinte si au decis sa fuga si sa ajunga in Coreea de Sud.

“ Epoca intunecarii. Cum a distrus crestinismul lumea clasica” scrisa de Catherine Nixey

Catherine Nixey te poate prin aceasta carte intr-o calatorie in jurul Mediteranei. Aceasta dezvaluie povesti din Roma , Alexandria si din deserturile Siriei in care crestinii erau victimele persecutiei pagane.   Misoginia, interzicerea filozofiei, uciderea cu salbaticie, arderea marilor biblioteci, mutilarea statuilor, controlul asupra vietii private dar si intoleranta la ura erau cateva dintre lucrurile cu care oamenii erau obisnuiti in acea perioada.

Citeste mai mult pentru cultura ta generala si pentru a te dezvolta.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *