Mihaela Bilic sustine ca putem avea parte de dezechilibre hormonale daca consumam soia

Mihaela Bilic sustine ca putem avea parte de dezechilibre hormonale daca consumam soia

Mihaela Bilic, medicul nutritionist sustine ca unele produse vegetale, mai ales cele care inlocuiesc carnea ne pot da organismul peste cap. Postul Pastelui a inceput pe data de 15 martie si va tine pana pe data de 1 mai. Acesta este cel mai lung si cel mai aspru post de peste an si oamenii trebuie sa stie ce sa consume pentru a avea parte de o sanatate mai buna.

  Iata ce spune medicul nutrititonist

„Legumele nu țin de foame, deloc. Le ridicăm în slăvi acum, tocmai pentru că am ajuns într-o perioadă în care alimentația noastră este extrem de rafinată… Automat, în post apar proteinele de origine vegetală. Bunica spunea că fasolea e carnea săracului, ca de altfel toate leguminoasele boabe – fasole, linte, năut, mazăre, mai nou, soia… Știm că din soia se face tot” a spus Mihaela Bilic.
„Uram salamul de soia pe vremea lui Ceaușescu, iar acum mâncăm soia în toate formele. Mă uit cu disperare că este atât de ieftină, de probabil… modificată genetic, de accesibilă, încât din păcate, toți producătorii din industria alimentară folosesc proteinele din soia ca să dea viață consistentă unui produs de post. Consumul mare de soia produce niște dezechilibre grave hormonale. Ea are niște fitoestrogeni aproape identici cu estrogenul uman, și atunci, în caz de consumare, chiar putem să ne dăm sistemul endocrin peste cap.
Atenție mare! Aceste proteine vegetale, tocmai pentru că sunt vegetale, sunt de calitatea a doua. Nu au toți aminoacizii esențiali prezenți, așa cum sunt proteinele de origine animală, care sunt complete” a mai explicat medicul nutritionist.

Ca sa poti acoperi tot ansamblul de aminoacizi esentiali este necesar sa combini alimentele, „proteinele de origine vegetală din leguminoase, trebuie într-un mod firesc – chiar dacă ni se pare un pleonasm – combinate cu cereale”, a mai spus Mihaela.

„Deci, noi când mâncam fasole bătută pe pâine era o chestiune corectă, când italienii fac paste sau orez cu mazăre, sau cu fasole boabe e corect… apoi pun leguminoase în rizoto. În Mexic, iată, se face fasolea boabe cu porumb, deci tot ce înseamnă asociere de leguminoase cu cereale, este extrem de corect nutritiv.”

Este recomandat sa inlocuiesti proiteina din soia cu cea din mazare  „Mai nou, proteina din mazăre este mult mai valoroasă, tocmai că nu e modificată genetic și pare că vine pe o siguranță din punct de vedere hormonal” a mai spus medicul nutritionist.

Ca sa poti manca sanatos este necesar ca jumatate din farfurie sa fie acoperita cu legume. Poti avea parte de o sanatate perfecta si pentru asta este necesar sa consumi cat mai multa fasole verde, morcovi, sfecla, telina, broccoli. Evita atat cat poti cartofii. Cealalta jumatate a farfuriei trebuie sa contina proteine si fainoase care sa iti poata oferi energia de care ai nevoie in fiecare zi.

Incearca sa mananci sanatos si corect. Chiar daca vrei sa tii tot postul asta nu inseamna ca trebuie sa uiti sa te hranesti corespunzator. Nu manca mai mult decat este necesar si incearca sa consumi alimente sanatoase.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *