Iata de ce apare mancatul emotional

Iata de ce apare mancatul emotional

Mihaela Bilic a explicat ce este mancatul emotional si ce ar trebui sa faci daca te confrunti cu asta. Medicul nutritionist sustine ca exista o legatura puternica intre nevoia de a manca si starea de spirit pe care o ai in anumite situatii limita.

Iata ce spune medicul

“Relația cu mâncarea trădează sensibilitatea sufletului nostru. Cu cât suntem mai fragili, mai empatici, mai timizi, mai nesiguri cu atât vom mânca mai mult, ca și cum mâncarea n-ar proteja de agresivitatea celor din jur. Persoanele lipsite de emoții, dure, dominatoare și cu multă încredere în propria persoană vor avea o relație rece și distantă cu mâncarea. Ei nu își propun să simtă, nu-și permit să aibă slăbiciuni, motiv pentru care își vor controla cu forță și rațiune tot comportamentul alimentar” a mentionat Mihaela Bilic.

Se pare ca principalale persoane care pot suferi de mancatul emotional sunt acelea care nu se pot adapta. Mai exact, persoanele immature emotional si care nu resuesc sa se integreze in societate.

“Mai greu este pentru cei hiperempatici, neadaptați, imaturi din punct de vedere emoțional, care nu știu nici ce vor, nici cum să ceară… Și în această confuzie de senzații și nevoi devin introvertiți, se izolează și mănâncă. Dacă cineva i-ar întreba de ce mănâncă, n-ar avea un răspuns. Pentru că nu este vorba de o foame a corpului, ci de o foame a sufletului care vrea să trăiască, dar nu știe cum… E un fel de frică de a simți și când simți prea mult ai tendința sa acoperi totul cu mâncare, așa pare că ești în siguranță” a mai explicat aceasta.

Solutia optima pentru toate aceste persoane este constientizarea problemelor cu care se confrunta si incercarea solutionarii lor. Cu cat vei descoperi acest probleme mai dint timp cu atat le vei putea solutiona mai usor.

“Dacă nu reușim să evoluăm din punct de vedere emoțional, dacă nu ajungem să ne cunoaștem trăirile și să le acceptăm, dacă ne e frică să ne satisfacem plăcerile, atunci o să mâncăm! Și o să ni se pară că avem o problemă cu mâncarea, când de fapt problema e că nu știm mai nimic despre ființa noastră și o îndopăm cu mâncare ca să tacă, să stea cuminte. Mâncatul emoțional nu ascunde o lipsa de voință, ci o lipsă de iubire. Este dovada că suntem nesatisfăcuți, că nu primim suficientă atenție și afecțiune, că suntem nefericiți, singuri și triști. Și ca și cum asta nu ar fi de ajuns ne mai și învinovățim că nu dăm dovadă de tărie de caracter și voință ca să rezistăm ispitelor alimentare. Când de fapt mâncarea este singura alinare pe care acest corp “rău iubit” o mai primește! Din relația cu mâncarea putem spune cat suntem de satisfăcuți și împăcați la capitolul emoțional. Cu cat avem mai puține surse de plăcere, entuziasm și bucurie în viața noastră, cu atât o să avem nevoie să compensăm mai tare/mai mult prin mâncare.” a mai spus Mihaela.

Medicul nutritionist este de parere ca ar trebui sa fii atenta la nevoile fizice si spirituale pe care le ai pentru a putea avea parte de o viata armonioasa si de o dieta echilibrata.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *