Iti este pofta constat de ciocolata? Iata care pot fi motivele

Iti este pofta constat de ciocolata? Iata care pot fi motivele

Iti este pofta constant de ciocolata? Atunci trebuie sa stii care sunt motivele care se afla in spatele acestei pofte.

Ciocolata, mai ales cea neagra aduce numeroase beneficii si ar trebui sa ne bucuram de faptul ca este o sursa importanta de antioxidanti. Aceasta ajuta la scaderea riscului de boli cardiovasculare. Daca vrei sa mananci mereu ciocolata atunci trebuie sa stii ce se afla in spatele acestei pofte.

Iata de ce iti este mereu pofta de ciocolata

Esti stresata

Stresul a ajuns sa faca parte din viata noastra tot mai des. Cu cat stresul este mai mare cu atat pofta de ciocolata va fi mai mare. Ciocolata este bogata in antioxidanti si te poate ajuta sa scapi mai repede de stres. Trebuie sa ai grija deoarece este o solutie de scurta durata deoarece va creste nivelul glicemiei.

Pentru a reduce sindromul premenstrual

In perioada premenstruala iti va fi pofta de a manca mai mult dulce. Beneficiile ciocolatei sunt multe printre care se numara si faptul ca este o sursa foarte buna de magneziu.

Ai o deficiente de magneziu

Pofta de ciocolata este asociata cu deficienta de magneziu.  Magneziu este esential sanatatii  noastre si ajuta sistemul imunitar, nervos si muscular.  Consuma cat mai multe alimente bogate in magneziu precum banana, kiwi, ananas, frunze verzi, seminte de in, susan sau floarea soarelui.

Iti este foame

In momentul in care iti este foame tinzi sa apelezi la solutii rapide. In acel moment organismul tau are nevoie de a manca carbohidrati. Cel mai bine este sa te orientezi catre o gustare sanatoasa.

Ai nevoie de cofeina

Ciocolata contine cofeina si foarte multe persoane aleg sa o manance deoarece ii ofera un plus de energie. Mai mult de atat ciocolata mai poate stimula si sistemul nervos.

Te simti demoralizata

In momentul in care te simti trista sau suparata trebuie sa consumi ciocolata. Aceasta contine o cantitate foarte mare de zahar si in acel moment creierul elibereaza dopamina, o substanta care iti ofera o senzatie de placere. Consumul de ciocolata are un rol foarte important in cresterea sau scaderea nivelului de dopamina.

Ai nevoie de un afrodisiac natural

Ciocolata este un afrodisiac natural si are proprietati excitante. Bineinteles ca exista o explicatie si pentru asta. Mai mult de atat ciocolata contine teobramina si un alcaloid xantinic, cunoscut deoarece produce serotonina.

Ai un nivel scazut al concentratiei de zahar din sange

Pofta de dulce apare atunci cand sari peste mesele principale ale zilei. Zaharul iti poate oferi o senzatie de satietate.  Daca vrei sa te simti mai bine ar trebui sa consumi alimente care contin fibre si care mentin glicemia sub control. Alimente precum: linte, seminte de chia,, fulgi de ovaz sau avocado.

Cicolata poate crea dependenta

Ciocolata poate crea dependenta deoarece contine foarte mult zahar. Cel mai bine este sa diminuezi cantitatea de zahar din alimentatia ta si sa apelezi la o ciocolata neagra.

Consuma ciocolata in mod redus daca vrei sa ai parte doar de cele mai bune rezultate.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *