Eclere cu vanilie

4.1/5 - (7 votes)

In cele de mai jos va prezentam o delicioasa reteta pentru eclere cu vanilie. Cu ajutorul lor vei reusi sa  iti impresionezi musafiri.

Ingrediente coji

150 g faina

125 ml lapte

125 ml apa

100 g unt

5 oua medii sau 4 mari

1 praf de sare

Ingrediente crema

500 ml lapte

100 g zahar

60 g faina

3 oua

1 pastaie de vanilie

Frisca lichida

Eclerele sunt cele mai delicioase preparate. Nu trebuie sa te inspaimante ideea de a le face. Te asigur ca sunt destul de usor de realizat. Trebuie doar sa ai rabdare si vei avea parte de cele mai delcioase preparate.

Daca vei urma reteta pas cu pas te asigur ca eclerele tale vor fi niste produse ca care sa te poti mandri la fiecare eveniment.

Se pun la foc intr-o cratita apa, laptele, un parf de sare si untul. Se amesteca usor pana cand se topeste untul, dupa care se adauga faina.  Se obtine un aluat care trebuie amestecat foarte bine. Primul aspect pe care trebuie sa il iei in calcul este ca aluatul trebuie lucrat cu lingura pe foc pentru a scoate toata umezeala din el.

Dupa care aluatul se pune intr-un bol si se mixeaza. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza foarte bine.

Aluatul se pune pe o foaie de copt in forma de eclere. Trebuie sa ai indemanare si  a formezi cojile de dimensiuni egale. In cazul in care ai facut o coaja gresita o poti remedia cu putina apa rece. Dupa care le poti da cuptor. Este important ca acesta sa nu se deschida in primele 15 -20 de minute. Dupa ce te-ai asigura ca cojile s-au copt le poti scoate din cuptor.

Vezi si:  Reteta de profiterol (eclere mini)

Pentru crema amesteci ouale cu zaharul intr-un bol. La bati cu telul astfel incat sa se amestece bine, dupa care adaugi faina si se amesteca foarte bine. Laptele se pune intr-o oala , crestezi pastaia de vanilie o desfaci si cu ajutorul cutitului razi toate semintele pe care ulterior le pui in lapte impreuna cu pastaia de vanilie. Se pun aceste incrediente la fiert. Dupa fierbere se inlatura pastaia si pui faina cu laptele si ouale si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase dupa care se stinge focul. Se amesteca in continuare pana cand crema se ingroasa. Se pune peste crema o folie de plastic si se lasa la racit. Compozitia se pune intr-un mixer, se mixeaza putin dupa care se pune putina frisca pentru a fi mai delicioasa.

Coaja de ecler se taie pe lateral dupa care se umple cu crema realizata si se orneaza frumos cu ciocolata topita in cazul in care iti doresti asta. Dupa care toate eclerele umplute se pun la frigider pret de cateva ore.

Eclerele pot fi umplute cu orice tip de crema iti doresti. Poti pregati o crema cu cafea sau una cu caramel daca iti doresti sa ai parte de mai multe sortimente. In orice caz te asigur ca acest desert va fi pe placul tuturor invitatilor tai. Va fi de departe cel mai reusit desert.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *