Cele mai puternice 10 femei din istorie

In istorie femeile nu erau atat de privilegiate pe cat am crede. Acestea au fost nevoite sa munceasca extraordinar de mult pentru schimbarile pe care doreau sa le realizeze in lume. Hai sa descoperim impreuna cele mai puternice 10 femei din istorie.

Marie Curie

A fost una dintre primele savante renumite din toata lumea. Marie Curie este femeia care a castigat Premiul Nobel in doua domenii stiintifice diferite: unul pentru cercetarile in radioactivitate iar cel de-al doilea pentru chimie. Putin mai tarziu Marie Curie a ajutat si la crearea primei tehnologii cu raze X.

Regina Victoria

Regina Victoria a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei a domnit peste un imperiu extins pe sase tari. Domnia acesteia a fost timp de jumatate de secol mai exact 63 de ani fiind cea de-a doua cea mai lunga domnie britanica. Aceasta a eliberat coloniile britanice de sclavie si a incercat sa influenteze politica guvernului.

Printesa Diana

Munca comunitara pe care Printesa Diana a facut-o a ramas in istorie. Printesa Diana a sustinut si campania care interzicea minele terestre. Aceasta a castigat Premiul Nobel pentru Pace in anul 1997. Aceasta a mai fost apreciata si pentru faptul ca in anul 1987 a atins o persoana infectata cu virusul HIV si a distrus astfel stigmatul construit in jurul acestei bolii.

Ioana D`Arc

Ioana D`Arc a fost considerata o sfanta a Bisercii Catolice si o adevarata eroina. A fost numita de poporul francez “ Fecioara din Orleans” deoarece in urma unor viziuni l-a auzit pe Dumnezeu cand ii spunea sa elibereze pamanturile Frantei dominate in anii 1400 de Anglia.

Cleopatra

Cleopatra a fost cunoscuta inca din antichitate pentru inteligenta ei. Aceasta a fost implicata in imbunatatirea economiei tarii sale. Cleopatra a domnit peste Egipt ca monarh de drept. Fiind mostenitoare a tronului a reusit sa combata foametea din tara si sa puna la dispozitia oamenilor hambarele regale.

Eleanor Roosevelt

Eleanor Roosevelt s-a facut remarcata prin actiunile de protejare a drepturilor omului. Aceasta a fost una dintre cele mai influente femei ale secolului XX. Si-a dedicat viata poporului American vizitand trupele armate pe front.  Eleanor Roosevelt a luat parte la infiintarea unor institutii importante precum Organizatia Natiunilor Unite si Freedon House.

Margaret Thatcher

Margaret Thatcher a fost Prim Ministru al Regatului Unit in perioada 1979-1990 fiind prima femeie care a ocupat acest post. Un jurnalist a numit-o “Doamna de Fier” din cauza tariei de caracter si a mintii agere pe care o poseda. Margaret Thatcher s-a implicat in diferite actiuni de scaderea ratei somajului.

Borte Ujin

A fost sotia lui Genghis Han. Aceasta a fost imparateasa celui mai mare imperiu din istorie, si anume Mongolia dar si cea mai de incredere consiliera a imparatului. Aceasta a domnit ori de cate ori Genghis Han era in razboi.

Rosa Parks

Rosa Parks a fost arestata in 1955 dupa ce  refuzat sa cedeze locul in autobuz unui calator alb. Aceasta a devenit cunoscuta pentru activitatea militanta in ceea ce priveste drepturile omului fiind numita de Congresul Statelor Unite „Prima Doamnă a Drepturilor Civile”.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *