Cuib De Viespe: Cum Se Face

Cuib De Viespe: Cum Se Face
Cuib De Viespe: Cum Se Face
Rate this post

Reteta Cuib De Viespe:

  • Faina: 1 kg;
  • Drojdie uscata: 40 gr;
  • Lapte: 250 ml;
  • Zahar: 200 gr;
  • Oua: 4 buc;
  • Unt sau margarina: 250 gr;
  • Sare: o lingurita;
  • Coaja de la o lamaie rasa;
  • Esenta de vanilie: 1 sticluta;

Pentru crema:

  • Unt sau margarina: 5 linguri;
  • Zahar tos sau pudra: 4 linguri;

Ingredientele pentru aluat se vor pune in ordinea urmatoare: intr-un castron se pune faina, drojdia, sarea, coaja de lamaie, si untul topit in prealabil. Intr-un alt vas spargem ouale si le amestecam cu zaharul si esenta de vanilie. Acestea nu trebuie amestecate mult ci doar omogenizate. Dupa ce am amestecat ouale cu zaharul, adaugam compozitia peste faina si amestecam usor dupa care turnam cate putin lapte caldut si framantam incet. Daca au fost adaugate toate ingredientele framantam aluatul timp de 15-20 de minute pana cand consistenta lui devine gumoasa si se dezlipeste de mana. Se lasa la dospit in jur de o ora la un loc caldut si acoperit cu un prosopel curat.

Separat intr-un alt vas amestecam cele 5 linguri de unt cu cele 5 linguri de zahar pudra obtinem o pasta moale.

Cand aluatul a dospit destul il luam si il impartim pe masa tapetata cu faina in doua parti egale. Mai intai intindem prima bucata de aluat cu sucitorul cu o grosime de 1 cm dupa care luam untul amestecat cu zahar (impartim si aceasta compozitie in doua) si il intindem pe toata suprafata aluatului. Acesta se ruleaza usor dupa care se taie cu cutitul felii groase de 2 cm.

Cuiburile obtinute se aseaza intr-o tava de cuptor pentru care am folosit hartie speciala pentru cuptor si se mai lasa inca jumatate de ora la dospit. Cand acestea au dospit suficient le introducem in cuptorul incalzit in prealabil si la coacem la o temperature care sa nu depaseasca 150 de grade Celsius pentru 15-20 de minute.

Va doresc pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *