Cum poti scapa de infectiile urinare din timpul sarcinii?

Cum scapi de infectii urinare in timpul sarcinii

Infectiile urinare apar in urma infectarii tractului urinar, acestea sunt cele mai des intalnite probleme cu care se intalneste viitoare mamica. Bacteriile ce cauzeaza aceste infectii nu provin din mediu ci dimpotriva, din propiul organism. Infectia urinara la femei se numeste cistita si se intalneste cel mai des la femeile cu o viata sexuala activa si cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani.

Bacteriile pot ataca orice loc a tractului urinar pentru ca ele incep de la rinichi (de unde se produce urina) si dupa aceea pleaca pe niste canale numite uretre care ajung la vezica urinara. In vezica urinara se aduna toata urina pana in momentul in care iti da semnalul ca vrei sa urinezi.

Pentru a evita aceste infectii incearca sa urmezi sfaturile si recomandariile urmatoare:

  • consuma cel putin 2 litri de apa, dar nu uita si de sucurile naturale sau ceaiuri
  • nu te tine prea mult si mergi la toaleta atunci cand simti nevoia. Curata toata vezica urinara in momentul in care stai la toaleta
  • cand mergi la toaleta incearca sa te speli cu un sapun slab si cu apa pentru a inlatura bacteriile. In cazul in care nu ai aceasta posibilitate, sterge-te din fata spre spate pentru a inlatura cat mai multe bacterii psoibile.
  • pentru a avea o viata sexuala normala spala-te inainte si dupa actul sexual
  • consuma ceai de merisor, acesta are efecte benefice asupra organismului reusind sa elimine chiar si bacteriile
  • ai mare grija la produsele de igiena intime, nu folosi spray-urile si nici sapunurile tari
  • in tot acest timp poarta lenjerie din bumbac 100% si evita sa porti pantaloni sau blugi strimti

Totusi, nu te baza numai pe aceste sfaturi generale, consulta-ti medicul si cerei acestuia sfaturi personalizate functie de simptomele sarcinii tale, doar asa vei putea sa eviti infectiile neplacute.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.