Sfaturi pentru o sarcina sanatoasa

sarcina sanatoasa
Rate this post

O sarcina sanatoasa presupune cateva sacrificii din partea viitoarei mamici, sacrificii ce trebuie facute pentru ca pruncul sa fie sanatos si sa aibe o viata linistita. Alcoolul, tigariile si mancarea nesanatoasa nu fac deloc bine nimanui, dar cu siguranta fac si mai mult rau unei gravide si bebelusului ei. O dieta sanatoasa si echilibrata reprezinta cheia catre o sarcina sanatoasa, iar mai jos aveti cateva informatii si sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont pe intreaga perioada a sarcinii:

1. Acidul folic. Acest acid este foarte bun pentru copii, mai ales pentru dezvoltarea corecta a creierului si a spinarii. El trebuie luat din alimente pentru ca organismul nu il poate produce. Indicat ar fi sa iei suplimente de acid folic cu putin timp inainte de conceptie chiar si in primele saptamani de sarcina, pentru a nu avea parte de anumite defecte de nastere, dar nu uita si de alimentele care contin acid folic precum: ficatul, sucul de portocale, vegetalele cu frunze verzi, fasolea uscata, mazarea, broccoli, alunele, nucile si multe altele.

2. Greutatea corporala. Ai mare grija la greutate in acesta perioada. In cazul in care ai acumulat prea multe kilograme in plus este indicat sa faci mai multa miscare in fiecare zi si sa manaci numai alimente sanatoase care sa-ti ofere energie. In cazul in care te afli in extrema cealalta si esti mult prea slaba fa tot posibilul si mananca produse care contin carbohidrati de foarte buna calitate precum cereale, paste fainoase, cartofi si orez). Nu te apropia prea mult de dulciuri precum ciocolata sau prajiturile pentru ca daca le consumi in exces iti vor face mai mult rau decat bine.

Vezi si:  Despre sarcina toxica

3. Testele preconceptionale. Aceste teste se fac cu 2-3 luni inainte de conceptie. Este este primul loc in care ajungi si cuprinde testele infectioase ale cuplului. In cazul in care aceste infectii nu sunt observate atunci cand a trebuit ele pot provoca avortul foarte devreme sau chiar malformatii fetale.

Iata care sunt investigatiile paraclinice care se fac inainte de sarcina:

  • Examen de secretie vaginala;
  • Citologie Babes Papa-Nicolau;
  • Culturi din secretiile colului uterin, examen colposcopic;
  • Testare zoonoze (Chlamydia, toxoplasmoza).

Testele preconceptionale trebuie tratate cu responsabilitate deoarece de ele depinde sanatatea ta, dar si sanatatea pruncului tau.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *