Cum poti afla daca ai o sarcina multipla

Cum afli daca ai sarcina multipla
Rate this post

In ultima perioada numarul sarcinilor gemelare este intr-o continua crestere. Inca din anii 1973 sarcinile multiple sunt pe un trend ascedent, lucru ce le nemultumeste pe viitoarele mamici care isi programasera un copil si se trezesc ca vor avea doi. O sarcina multipla nu este extrem de grea dar nici prea usoara, iar din aceasta cauza multe femei ce afla ca au o astfel de sarcina reactioneaza intr-un mod mai putin placut.

Varsta pe care o are viitoarea mamica este una dintre principalele cauze pentru care sarcina gemelara este in continua crestere. Daca ai o varsta cuprinsa intre 35 si 50 de ani ai mari sanse ca sarcina pe o ai sa fie una gemelara. Trebuie sa tii cont de faptul ca, daca ai folosit mijloace artificiale de reproducere sau ai luat pastilele de inducere a ovulatiei (utilizate in tratamentul contra infertilitatii) sansele ca in pantecele tale sa se afle doua suflete in loc de unul cresc semnificativ.

In cazul in care in familia ta s-au nascut doi gemeni de catre mama ta sau de bunica ta trebuie sa fii constienta de faptul ca poti aduce si tu pe lume doi gemeni frumosi. Acest lucru se datoreaza faptului ca esti purtatoarea unei gene mostenite care produce mai multe ovule in acelasi timp.

Cele mai cunoscute simptome ce indica o sarcina multipla:

  • In tot acest timp ai o senzatie de greata matinala mult mai tare. Daca in pantece ai doi copii trebuie sa stii ca senzatia de greata va fi pe toata durata zilei iar starile de voma te vor face sa te simti si mai rau.
  • Daca dimineata te intampina o greata matinala, iar starea de voma persiste mai mult timp decat de obicei atunci este foarte probabil ca tu sa ai gemeni
  • O sarcina multipla se simte dinainte. Incearca sa nu iti ignori intuitia si visele pentru ca de cele mai multe ori ele ne arata adevarul. Cele mai multe mame spun dinainte de a merge la ginecolog ca au aceea senzatie ca si cum nu ar aduce pe lume un singur bebelus ci doi.
  • De cele mai multe ori la acest tip de sarcina semnele sunt mult mai puternice. Au fost o multime de femei care au declarat faptul ca simptomele sarcinii sunt mult mai intense din cauza excesului de hormoni din corp. Vei observa imediat faptul ca sanii sunt un pic mai lasati, ca trebuie sa mergi la toaleta pentru a urina, ca stomacul tau este gol mai tot timpul si mai ales ca esti mai tot timpul obosita. In a doua parte a sarcinii vei respira mult mai greu, mainile si picioarele ti se vor umfla mult mai repede, te vei ingrasa mult mai repede iar miscarile pe care le vei face vor fi mult mai puternice si duresoase.
  • In primele trei luni de sarcina te vei mira de cate kilograme ai strans. Aceasta crestere foarte mare in greutate in aceste luni iti poate spune foarte clar ca in pantece nu porti doar un bebelus ci doi. Daca iei prea mult in greutate in tot acest timp nu te ingrijora pentru ca este recomandat acest lucru.
  • Standardul de alfa fotoproteine este foarte mare. In acest caz, nivelul acestor proteine este crescut din cauza faptului ca bebelusii produc o secretie pe baza de proteina in sangele mamei. Fireste ca standardul ridicat de proteine poate arata si alte complicatii.
  • Medicul la care vei mergi pentru a face unele verificari va auzi doua inimi batand. Inimile se pot auzi batand de abia dupa cea de-a 12-a saptamana iar din saptamana a 28-a se pot vedea doua capete de fetusi si alte parti ale corpului.
  • Incepand cu saptamana a 6-a poti sa mergi la ecograf ca sa fi sigura ca vei aduce pe lume doua suflete

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.