Afla care sunt cauzele infertilitatii

Infertilitatea a fost dintotdeauna un subiect extrem de dificil pentru cupluri. Oamenii care se lovesc de aceasta probleme isi doresc sa afle care sunt cauzele infertilitatii.

Desi  a ramane insarcnata pare destul de simplu te asigur ca nu este deloc asa. In articolul de mai jos vei gasi o lista intreaga in care iti sunt prezentate toate cauzele inferitilitatii.

Varsta avansata

In zilele noastre femeile sunt tot mai preocupate sa isi finalizeze studiile, sa isi daca o cariera si dupa aceea se gandesc la intemeierea unei familii. Pentru o femeie care a depasit varsta de 35 de ani este mai greu sa ramana insarcinata. Trebuie sa stii ca infertilitatea creste odata cu varsta.  In cazul ambelor sexe fertilitatea se afla la apogeu in jurul varstei de 25 de ani. Dupa care la femeile de peste 30 de ani continua sa scada iar la barbati descresterea se produce in jurul varstei de 40 de ani.

Consumul in mod excesiv de alcool de tigari sau de droguri

Consumul excesiv de alcool, de droguri sau de tigari inainte de a ramane insarcinata poate cauza infertilitatea. Drogurile sunt cele care reduc numarul de spermatozoizi, a calitatiii spermei dar si a modificarea functionarii testiculelor.

Problemele cu menstruatia sau cu ovulatia

Pentru a ramane insarcinata trebuie sa ai ovulatie. In cazul femeilor cu ciclu menstrual regulat de 28 – 35 de zile , ovulatia are loc la fiecare ciclu. In schimb la femeile care au o menstruatie neregulata ovulatia este rara iar asta inseamna sanse mai mici de a ramane insarcinata.

Numarul redus de spermatozoizi

Numarul normal de speramtozoizi trebuie sa fie cuprins intre 20 si 100 de milioane de spermatozoizi / ml sperma. Un numar mai mic poate crea infertilitate. Oboseala, consumul excesiv de alcool de tigari sau de droguri dar si infectii ale prostatei pot afecta calitatea spermei.

Uter retrovers

Sunt femei care se nasc cu uterul indreptat spre posterior iar acest aspect te va face sa ramai mai greu insarcinata.  O cale prin care poti ramane insarcinata este aceea prin care stai intinsa pe burta dupa terminarea actului sexual. O femeie cu uter retrovers poate concepe un singur copil sanatos.

Ovare polichistice

Chisturile apar in momentul in care foliculul nu reuseste sa se desprinda in timpul ovulatiei. Femeile care se confrunta cu aceasta problema au tendinta de a avea cicluri neregulate si la intervale de timp cuprinse intre sase saptamani si sase luni. Avand in vedere ca ciclul menstrual este neregulat si ovulatia va fi tot neregulata. Acest lucru iti poate provoca probleme atunci cand te-ai decis sa ramai insarcinata.

Penetrarea in momente inoportune

Actul sexual trebuie sa fie planificat cu atentie daca iti doresti sa ramai insarcinata. Daca vei face sex constant atunci calitatea spermei va fi una slaba, numarul de spermatozoizi fiind  mai mic. Pentru a ramane insarcinata este recomandat sa faci sex in timpul zilelor fertile. Doar asa vei reusi sa poti ramane insarcinata. Nu incerca de prea multe  ori deoarece nu este deloc in regula. Sexul trebuie sa fie planificat mai ales in perioada ovulatiei.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *