Ce poti face pentru a preveni sarcina prematura

Sarcina prematura
Rate this post

Nasterea prematura a devenit in ultimii ani un fenomen des intalnit peste tot lume, un lucru destul de ingrijorator si care a pus pe ganduri medici din intreaga lume in incercarea de a gasi o metoda eficienta pentru a miscora numarul gravidelor ce nasc prematur.

Pentru a evita o sarcina prematura si pentru a dovedi copilului tau ca ii poti purta de grija inca de pe acum ar trebui sa tii cont de cateva sfaturi si recomandari in aceasta privinta, dar si de factorii ce pot declansa o astfel de sarcina.

Cauzele precise ale nasterii premature nu sunt cunoscute nici pana in momentul de fata dar cele mai noi studii au aratat ca infectiile bacteriene si alte afectiuni preexistente in corpul unei femei insarcinate stapaneste intreaga lista a factorilor care retine o multime de mamici sa aduca sarcina la bun sfarsit.

Printre cele mai raspandite simptome ale nasterii premature sunt:

  • crampe la un interval de 8-10 minute la nivelul abdomenului
  • schimbarile de scurgeri vaginale
  • presiune in partea de jos (pelvis)
  • diaree si crampee de tipul celor menstruale

Riscurile unei nasteri premature sunt destul de multe, dar cele mai frecvent intalnite sunt urmatoarele:

  • nasteriile cu gemeni sau anomaliile placentei
  • anomaliile colului uterin sau ruptura sacului amniotic
  • malformatiile uterine sau intarzierea fatului

Important de retinut este si faptul ca bebelusii nascuti inainte de saptamana 32 au un grad ridicat de risc, acestia fie nu supravietuiesc, fie dezvolta complicatii periculoase la nastere sau in timp. Daca totul este bine la inceput nu va entuziasmati prea mult pentru ca in foarte multe cazuri copiii nascuti prematur pot sa aibe probleme respiratorii, probleme neurologica, probleme de vedere, afectiuni intestinale, dificultati d einvatare, anemie sau icter. Datorita acestor lucruri mamicile ar trebui sa fie mai grijulii pe tot parcursul sarcinii pentru ca micutul lor sa nu aibe de suferit inainte sau dupa sarcina.

Bebelusii care au rezistat in burtica mamei pana la 35-a saptamana nu vor avea parte de prea multe efecte negative. Micutii nascuti prematur sunt foarte fragili, nu au greutatea si talia pe care o capata toti bebelusii atunci cand se nasc normal. Pielea lor este foarte fina, rosie iar venele sunt foarte vizibile. Sunt anumite parti ale corpului in care nu sunt dezvoltate normal si acestea sunt: unghiile, plamanii, aparatul digestiv si sitemul imunitar.

Vezi si:  Ce trebuie sa stii despre mastita

Probabil ca cel mai bun lucru pe care il poti face ca sa stai linistita in ceea ce priveste acest pericol al nasterii premature este sa ai un stil de viata sanatos si sa mergi la medic periodic pentru un consult. Ar fi ideal ca in fiecare saptamana de sarcina sa-ti stii starea de sanatate, numai asa vei putea face fata cu brio acestui examen al vietii.

Cateva sfaturi utile:

  • Incearca pe cat posibil sa-ti efectuezi toata analizele si controalele medicale necesare pe toata perioada sarcinii
  • In cazul in care fumezi este absolut necesar ca macar pe perioada sarcinii sa renunti la acest viciu
  • Consuma ceiauri sau suplimente alimentare care iti priesc organismului tau
  • Daca apar sangerari ori nu poti urina in mod normal sau daca ai parte de migrene foarte puternice consulta de urgenta un medic specialist
  • Mentine o atmosfera placuta in cadrul caminului tau, incearca sa nu-ti stresezi sotul pentru ca de starea lui de spirit depinde si starea ta
  • Incearca sa te relaxezi ori de cate ori ai ocazia

Unele studii au aratat ca unele femei nu pot tine o sarcina deoarece organismul lor reactioneaza foarte agresiv atunci cand se formeaza lichidul amniotic si tesutul care il inconjoara.

Studiile au aratat ca majoritatea femeilor ce nu pot sustine o sarcina au un organism ce reactioneaza agresiv atunci cand se formeaza lichidul amniotic si tesutul care il inconjoara. De aceea este recomandat ca la inceputul sarcinii vizitele la medic sa fie mai dese pentru a se putea observa din timp orice schimbare care ar putea surveni si pentru a putea reactiona din timp.

Vezi si:  Cum se modifica corpul femeii insarcinate

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.